Singer-songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet zijn de initiatiefnemers. Foto: Karen van Gilst
Singer-songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet zijn de initiatiefnemers. Foto: Karen van Gilst

Lofconcert voor Rotterdammers als Theo, als Roshnie, als Margareth

Algemeen 456 keer gelezen

Rotterdam - Een lofconcert voor Rotterdammers. Met dit initiatief worden Rotterdammers die ongemerkt het verschil maken voor anderen, muzikaal in het zonnetje gezet. Gesteund door stichting Droom & Daad, brengen de Rotterdamse singer songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet een persoonlijke ode met speciaal hiervoor geschreven liedjes. 

Op zaterdag 18 december vindt om 15.00 uur het concert plaats in Kantine Walhalla. Wethouder Michiel Grauss (onder andere informele zorg) opent het concert. Kaarten zijn te bestellen via sannejoyce.com.

In Rotterdam wonen zoveel mensen die het verdienen om gezien te worden. Gezien te worden om wie ze zijn en wat ze voor anderen en de stad betekenen. Ze doen het gewoon, vaak onopgemerkt, onbaatzuchtig. 

Het verschil maken

De Rotterdammers die in samenwerking met maatschappelijke organisaties zijn uitgekozen voor het concert maken ieder op hun eigen manier het verschil voor een ander.

 Zo kookt Theo iedere week via de Buurtbuik een maaltijd voor buurtbewoners in de Tarwewijk. Zet ‘onwijze moeder’ Roshnie zich belangeloos in voor voorlichting aan andere moeders in de wijk Pendrecht samen met wijkagent Thomas. Kijkt Ger in IJsselmonde actief uit naar medebewoners, door iedere dag een praatje te maken, een bakkie te doen en het groen bij te houden.

Werpt Margareth zich op als vrijwilliger projectleider bij Rijndam Revalidatie om zorg en onderwijs voor kinderen met een zorgvraag zoals haar dochter beter te organiseren. En motiveert Alex, een jongere die zelf met verschillende uitdagingen te maken heeft gehad, nu andere jongeren om de juiste stappen te zetten. Deze bijzondere mensen staan symbool voor alle Rotterdammers die de stad maken tot wie zij is.

Singer-songwriters Sanne Monster en Joyce van der Niet zijn de initiatiefnemers. Sinds 2015 schrijven zij liedjes voor persoonlijke gelegenheden. Door de jaren heen merkten zij hoe waardevol dit wordt ervaren.
De blijdschap en erkenning die de liedjes geven zetten zij nu in voor het hoorbaar maken van betekenisvolle verbindingen tussen mensen en organisaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant