Roos van den Berg heeft flink doorgetrapt tijdens haar halfuurtje op de racefiets in de speciaal ingerichte container. Foto: Emile Hilgers
Roos van den Berg heeft flink doorgetrapt tijdens haar halfuurtje op de racefiets in de speciaal ingerichte container. Foto: Emile Hilgers

Rotterdam Cycling on Tour-scholenproject van Sportbedrijf Rotterdam krijgt vanaf april 2022 een vervolg

Algemeen 415 keer gelezen

Rotterdam - Het Rotterdam Cycling on Tour-scholenproject van Sportbedrijf Rotterdam krijgt vanaf april 2022 een vervolg. Zo’n 3500 leerlingen van het voortgezet onderwijs reden de afgelopen twee maanden op de racefiets virtueel door de stad.

Volgens projectleider Michael Zijlaard was deze eerste tour met een speciaal ingerichte container een testcase. “De kinderen vinden het leuk om zichzelf als een poppetje op het scherm te zien. Ook het competitieve element werkt goed: Ze zien de afgelegde afstand en hun snelheid, en als ze achter liggen op andere leerlingen proberen ze hen in te halen. Jongens en meiden die enthousiast zijn, brengen we in contact met een wielerclub. De eerste kinderen hebben al op proef gefietst bij RWC Ahoy.”

“De Grand Départ die we in 2024 of 2025 in Rotterdam willen organiseren is maar één dag”, vult wethouder sport en volksgezondheid Christine Eskes aan. “Ook In de aanloop naar het evenement willen we stimuleren dat meer Rotterdammers de fiets pakken. Hoe meer kinderen we met dit project bereiken, hoe groter de gezondheidswinst en het preventieve effect.”

Chris Bernard (12) en Roos van den Berg (11) van Lyceum Kralingen deden vorige week zichtbaar hun best op de racefiets. Chris vond het leuk en zegt niet vaak te fietsen. Helaas viel op de valreep de beeldverbinding uit op zijn fiets. “Ik hoefde nog maar honderd meter”, zegt hij nahijgend. Roos vond het leuk maar ook best zwaar. “Ik fiets wel veel, niet naar school maar wel naar de manege.”

Op 22 maart maakt de Tour de France-organisatie bekend welke stad de Grand Départ 2024 mag hosten. Wethouder Eskes is hoopvol. “De kans op 2025 is het grootst. Maar dat geeft ons meer tijd om alles op te tuigen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant