Afbeelding
Column

Scherven op het terras van Tineke na vragen om een QR-code

Algemeen 1.647 keer gelezen

Rotterdam - De nieuwe column van Tineke Speksnijder gaat (uiteraard) over de nieuwste coronamaatregelen en de ellende die ze voor haar kroeg betekenen. ‘Maar we laten ons er niet onder krijgen hoor.’

‘En ja hoor, daar gingen we weer. Toen we hoorden dat er weer nieuwe regels voor de horeca kwamen, waaronder eerder sluiten, hielden we ons hart al vast. We hielden rekening met tot 22.00 dicht, dus die 20.00 kwam aan als een doffe knal. 

En wat nu? 

Dan is er weer een muts van de Christenunie die naar 1G wil. Dus iedereen moet dan getest zijn als ze naar de horeca, bioscoop of wat dan ook willen. Tuurlijk mevrouw. Ik heb tot nu toe één iemand met een testbewijs binnen gehad. Dat doe je voor een theaterbezoek of een familiediner maar niet als je even naar het café wilt of naar de bioscoop. Het is goed met je, ga eens buiten spelen, dan weet je waar je over praat.

Hoe het is gegaan met de QR-codes scannen is een vraag die ik veel krijg. De meeste mensen reageren daar heel positief op. Een paar mensen doen raar. Dan hebben ze wel een code zeggen ze, maar ze willen hem niet laten zien. Nu mag dat ook al niet meer, maar dan vroegen we ze buiten plaats te nemen. Dan werden ze daar bediend. Nee, geen discussie graag. Discussies voeren in Den Haag, niet bij ons. Wij kunnen er niks aan veranderen. 

En dan heb je nog de afdeling mafketels. Zoals die meneer die hard kwam binnenlopen en vroeg of hij nog op tijd was voor de laatste ronde. Dat was hij, of Mirjam even zijn QR mocht scannen. Die had hij niet. Of hij dan even buiten plaats wilde nemen dan kwam ze hem daar bedienen. Even later kwam een gast en vroeg om stoffer en blik om scherven op te vegen. Die man had flesjes kapot gegooid buiten. Mirjam keek me verschrikt aan en zei dat ze toch helemaal niet onaardig was geweest. ‘Nee meid , idioten zijn er altijd, daar veranderen we niks aan.’ Ik ben nog gaan kijken of die meneer nog buiten stond. Helaas had hij al de pleitvaart genomen. Jammer, ik had met hem nou juist wel een goed gesprek willen hebben. De lul. 

Hoe gaat het verder? Ik heb werkelijk geen idee. Komt die 2G? Moeten we na die drie weken helemaal dicht? Nooit meer zolang als vorig jaar, dat kunnen ze niet maken. Ik sta nergens meer van te kijken. De rek is er bij heel veel mensen uit. Maar we laten ons er niet onder krijgen hoor. Want het gaat goed komen, we houden moed.’

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant