Zo moet het uiteindelijk gaan worden.
Zo moet het uiteindelijk gaan worden.
Bouw station vertraagd

De metro naar het strand dreigt het badseizoen niet te gaan halen

Algemeen 1.910 keer gelezen

Rotterdam - De metro naar het strand van Hoek van Holland heeft vertraging opgelopen. Vier buitenwanden van het nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn beschadigd aangekomen. Een onafhankelijk bureau is ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen en de veiligheid te onderzoeken.

Gemeente Rotterdam, RET en ABS aan Zee bekijken samen de impact van deze vertraging. Er wordt gekeken naar scenario’s waarin de kwaliteit behouden blijft en de vertraging toch zo klein mogelijk gehouden kan worden. 

Lees verder onder de foto.

Wethouder Arjan van Gils schijft in de maandelijkse voortgangsrapportage: ‘Afgelopen maand zijn een viertal buitenwanden van Station Strand slecht uit de bekisting gekomen. Er is zichtbare schade aan het gestorte beton. Deze buitenwanden zijn deel van de structuur van het station en beïnvloeden daarmee de veiligheid van het hele bouwwerk. Een onafhankelijk bureau is ingeschakeld om de oorzaak te achterhalen, en de constructieve veiligheid te onderzoeken. Mocht blijken dat de veiligheid van een afgebouwd station met deze buitenwanden niet gegarandeerd is, dan is enige vorm van interventie noodzakelijk.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant