Foto: Loes van Duijvendijk
Foto: Loes van Duijvendijk

Kerkgebouw bij Hofplein wordt muziekgebouw voor kinderen en jongeren

Algemeen 1.996 keer gelezen

Rotterdam - Het leegstaande kerkgebouw aan de Noordmolenwerf, bij de Pompenburg, achter het Hofplein, krijgt een nieuw leven als de Muziekwerf. Het gebouw wordt de eerste permanente oefen- en concertlocatie in Nederland gericht op kinderen en jongeren.

Verscholen achter het Hofplein staat een klein markant kerkgebouw uit 1951. In 2022 start de transformatie van de laatste Doopsgezinde kerk in Rotterdam tot een dynamische plek voor jeugdorkesten en -koren. Eind 2019 verwierf Stichting Droom en Daad de Doopsgezinde kerk aan de Noordmolenwerf vanwege de kenmerkende architectuur, de prominente plek midden in het centrum van de stad en de culturele mogelijkheden van zowel het kerk- als het bijgebouw.

Het afgelopen jaar is onderzoek gedaan naar passende toekomstige bestemmingen en de bouwkundige mogelijkheden. Onder de nieuwe naam wordt Muziekwerf de eerste permanente oefen- en concertlocatie in Nederland gericht op kinderen en jongeren.

In Muziekwerf kunnen jeugdensembles onder één dak creëren, repeteren en presenteren. Plezier in het ‘samen muziek maken’ staat centraal bij alles wat er gebeurt. Muziekwerf wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor Rotterdamse jongeren van 6 tot 26 jaar, van beginner tot professional en hun publiek. Muziekwerf wil meer kinderen langer samen muziek laten maken door een divers aanbod te faciliteren van muziekgezelschappen.

Stichting Droom en Daad wil de ontwikkeling van Rotterdamse jeugdorkesten en -koren een impuls geven en daarmee bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het imposante Flentrop orgel uit 1957 in de kerkzaal blijft eveneens behouden en biedt unieke mogelijkheden voor studenten en concerten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant