Afbeelding
LetterFestival

Liefst 21 procent van de Rotterdammers is laaggeletterd, Rotaryclubs gaan geld inzamelen

Algemeen 260 keer gelezen

Rotterdam - Bibliotheek Rotterdam organiseert in samenwerking met de Rotterdamse Rotaryclubs Het LetterFestival. Dit festival, geheel in het teken van taal, vindt plaats op 21 november en is zowel live in de Centrale Bibliotheek als vanuit huis te volgen. Het doel van het LetterFestival? Geld inzamelen om laaggeletterdheid terug te dringen.

Rotary LetterFestival vraagt aandacht voor een van de grootste en meest onderbelichte problemen in de Rotterdamse samenleving: laaggeletterdheid. Maar liefst 21 procent van de Rotterdammers is laaggeletterd. Dit is twee keer zoveel als het landelijk gemiddelde. Daardoor komen deze Rotterdammers vaker in de problemen op het gebied van werk, geld, opvoeding en gezondheid.

Het LetterFestival zamelt dit jaar geld in voor projecten van Stichting Mano gericht op het verbeteren van taalvaardigheid. Met het programma Taal & Thema verzorgt Stichting Mano laagdrempelige taal- en conversatielessen, taalcoaches, taalmaatjes en taalcafés om zo iedereen de mogelijkheid te bieden om in een informele setting werk te maken van verbeterde taalvaardigheid in alledaagse situaties, het Nederlands te verbeteren over thema’s als gezondheid en gezondheidszorg en de taal te leren die komt kijken bij het begrijpen van post en het beheren van de eigen administratie. 

Vanaf 14.00 uur kunnen deelnemers live óf vanuit huis mee doen aan het dictee, dit jaar voorgelezen door wethouder Judith Bokhove. Ook is er een spannende scrabblewedstrijd. Wil je gratis meedoen? Ga naar www.letterfestival.nl om je aan te melden of te doneren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant