Nieuwe toekomst voor de hoek van Westblaak en Coolsingel.
Nieuwe toekomst voor de hoek van Westblaak en Coolsingel.

Gebied rond station Beurs gaat op de schop

Algemeen 1.256 keer gelezen

Rotterdam - Onze stad staat nooit stil, elke keer zijn er grote nieuwe plannen. Neem het project ‘Hart 010’ op de hoek van Coolsingel en Westblaak, Daar wordt metrostation Beurs aangepakt, krijgt de buitenruimte een opknapbeurt en krijgen verschillende gebouwen nieuwe functies. Er komen tenminste 550 woningen, een nieuwe toren en een hotel. 

Het kantoorgebouw De Coolse Poort (‘de Rode Kroot’) krijgt nieuwe functies, met behoud van de architectuur. De gevel wordt vernieuwd en het pand biedt straks ruimte aan kantoren, flexibele werkplekken, winkels, horeca en een hotel. Het naastgelegen kantorenblok aan de Westblaak maakt plaats voor hoogbouw met een maximale hoogte van 200 meter. In deze toren komen tussen de 550 en 700 koop- en huurwoningen van betaalbaar tot en met het hogere segment. Minimaal vijftig procent is bestemd voor studenten en middeninkomens

Ook wordt er nagedacht over een upgrade van metrostation Beurs. Naar verbetering van het comfort, de toegankelijkheid, de veiligheid, de mogelijkheid om fietsen ondergronds te parkeren en de aansluiting op ander vervoer. De openbare ruimte wordt verbeterd met minder obstakels en hoogteverschillen, en er komt nieuwe bestrating, verlichting en meer groen.

De gemeenteraad beslist binnenkort over de plannen. De herontwikkeling van het gebied begint met de transformatie van de Coolse Poort in 2022. De ontwikkeling van het gehele gebied zal naar verwachting vijf tot tien jaar in beslag nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant