Afbeelding

Barry: ‘Ik wist het meteen, dit werk bij Slachtofferhulp past bij mij’

Algemeen 575 keer gelezen

Rotterdam - Bij de brandweer was hij destijds hoofdofficier van dienst. Nu is Barry van Moll hulpverlener bij Slachtofferhulp Nederland. “Het mooie aan dit werk is dat ik anderen kan helpen. Dat geeft mij heel veel voldoening.” Barry kan het werk van harte aanbevelen. “Binnenkort is er een Open Avond van Slachtofferhulp Nederland, je krijgt dan meteen alle informatie die je nodig hebt.”

Barry vertelt: “Ik kreeg de behoefte om iets zinvols te doen voor de maatschappij. Het liefst wilde ik mijn ervaringen inzetten om anderen te helpen of te adviseren. Iemand attendeerde mij op een artikel uit de Volkskrant over het bijstaan van slachtoffers na een zwaar ongeval. Ik wist meteen: dit werk past bij mij. Nu ik zelf dit werk met veel plezier doe, wil ik anderen ook wijzen op deze mogelijkheid.”

Toegankelijk en inspirerend 

Waarom kan Barry de open avond aanraden? “De Open Avond is online en daarom erg toegankelijk. Je hoeft niet te reizen. Prettig aan de Open Avond is alle informatie die je krijgt over het werk. Je krijgt te horen wat vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp Nederland inhoudt en wat het praktisch voor jou betekent. Daarnaast hoor je de ervaring van andere vrijwilligers. Aan het einde krijg je de gelegenheid om in gesprek te gaan met een medewerker en kun je meteen al je vragen stellen.”

Positieve terugblik 

Barry is nog steeds positief over zijn keuze voor het vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp Nederland. “Het is prettig om weer onderdeel te zijn van een professioneel team. Het geeft veel voldoening om me in te zetten voor anderen. Goed kunnen luisteren, empathisch vermogen en levenservaring helpen me bij dit werk. Soms zegt iemand aan het eind van het gesprek: “ik ben blij dat ik met je heb kunnen praten”. Dan is mijn dag goed.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant