De 1e prijs en wisseltroffee is voor Leeszaal West. Foto: Tom Pilzecker
De 1e prijs en wisseltroffee is voor Leeszaal West. Foto: Tom Pilzecker

Winnaars AandachtsAwards 2021 versterken verbinding in de wijken

Algemeen 287 keer gelezen

Rotterdam - De AandachtsAward 2021 is dit jaar uitgereikt aan drie initiatieven die de verbinding in de samenleving versterken. Leeszaal West is de trotse winnaar van de eerste prijs, een geldbedrag van 7000 euro en de wisseltroffee. Hotspot Hutspot ging met 2e prijs van 4000 euro naar huis. De Verbindingskamer ontving de 3e prijs: 3000 euro. 

De prijsuitreiking vond plaats voorafgaand aan de jaarlijkse Aandachtslezing ‘Waarom zijn we gelukkig en depressief’ met filosoof en hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys in debatcentrum Arminius te Rotterdam. Jaarlijks organiseren Luistergoud, Samen010, Mara en debatcentrum Arminius de Aandachtslezing.

Sinds het voorjaar konden de initiatieven worden genomineerd. Een onafhankelijke jury heeft alle inzendingen beoordeeld en haar keuze aldus gemotiveerd.

1e prijs en wisseltroffee: Leeszaal West 

Het oordeel van de jury: Sinds 2013 neemt u een vertrouwde en betrouwbare plaats in bij de bewoners van het oude Westen. Het belang van boeken, lezen en ontmoeten behoeft bij u geen betoog. In de leeszaal kunnen bewoners zich verbinden - als bezoeker, deelnemer en/of vrijwilliger. Met taal en muziek helpt u mensen vooruit. Met oorspronkelijke projecten geeft u uitdrukking aan het sociale en culturele kapitaal van de bewoners. Uw boodschap is daarbij consequent: ‘We zijn verschillend en toch gelijk’. Een boodschap die ook de jury van de AandachtsAward uit het hart is gegrepen.

2e prijs: Hotspot Hutspot


Foto: Tom Pilzecker

Het oordeel van de jury: bij ‘Hotspot Hutspot’ snijdt het mes aan meerdere kanten. U biedt een goede maaltijd aan mensen die anders verstoken van gezond voedsel blijven. U gebruikt ingrediënten uit reststromen waardoor verspilling wordt tegen gegaan. U organiseert uw maaltijdverzorging met behulp van mensen die op dit moment in hun leven geen kans op zinvol werk hebben. U biedt met ‘Hotspot Hutspot’ vele Rotterdammers en Schiedammers op deze concrete wijze hoop. Wij hebben veel respect voor uw inzet en aandacht voor onze maatschappij.

3e prijs: De Verbindingskamer


Foto: Tom Pilzecker

Het oordeel van de jury: u helpt bewoners op weg om elkaar op straatniveau opnieuw te leren kennen. Wat ons betreft een héél mooi doel. Met meer aandacht voor elkaar neemt de samenhang in de wijk Coolhaven en het welbevinden van de bewoners toe. De naam Verbindingskamer is dan ook goed gekozen. U neemt initiatief tot een nieuw elan onder buren in de wijk, een initiatief wat wij hoog hebben en zeker naar meer smaakt. Wij wensen u resultaat van uw inzet en blijvende inspiratie én verbinding toe. 

Eervolle vermelding

Een eervolle vermelding ging naar Netwerk Nieuw Rotterdam, inloophuis de Paraplu en Patrricia Vuijk en de Hogeschool Rotterdam. Zij kregen elk € 2500,-

Vanaf 1 december kunnen initiatieven worden genomineerd voor de AandachtsAward 2022. Op de website van Luistergoud vindt men de informatie. Luistergoud zal de opening van de inschrijving communiceren op de eigen website, nieuwsbrief en via social media.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant