Toen en nu.
Toen en nu.
Filmpje

Lieke Martens en Virgil van Dijk volgen 21 jaar later Edgar Davids op

Algemeen 1.644 keer gelezen

Rotterdam - We hadden het allemaal natuurlijk al gezien, maar nu is ook duidelijk waaróm er 21 jaar na Edgar Davids opeens weer twee oranjehelden op het gebouw van Nationale Nederlanden staat. De KNVB wil kledingsponsor Nike bedanken voor 25 jaar samenwerking.

In aanloop naar Euro 2000 sierde Edgar Davids de 150 meter hoge Delftse Poort in Rotterdam. Na 21 jaar heeft de inmiddels ex-international opvolging gekregen van de Oranjehelden van nu. En niet één, maar twee iconen kijken vanaf het kantoorgebouw uit over de havenstad. Naast Oranje Leeuwin Lieke Martens, pronkt ook de captain van het Nederlands elftal Virgil van Dijk. De uiting is gemaakt op initiatief van de KNVB, als dank voor 25 jaar samenwerking met Nike.

Lees verder onder de foto.

Lieke Martens is heel enthousiast over deze enorme uiting: “Ik kan mij nog herinneren dat Davids op dit gebouw stond in de aanloop naar EURO 2000 in eigen land. Als klein meisje van 7 had ik destijds niet durven dromen daar ooit zelf op te staan. Dit maakt mij erg trots en laat daarnaast mooi zien welke rol het vrouwenvoetbal vandaag de dag inneemt!”

De gigantische beeltenis van Edgar Davids uit 2000 was niet alleen voor Martens een rolmodel. Rapper Kay Slice was enkele maanden geleden Rotterdammer van de Week in De Havenloods en zei toen het volgende: “Toen ik Edgar Davids op dat gebouw zag, wist ik dat ook voor een donker jongetje alles mogelijk was. Kinderen zoeken rolmodellen waar ze zich in herkennen, zo’n rolmodel zag ik toen. In Rotterdam, waar alles mogelijk is.”

Filmpje:


De uiting op de Delftse Poort maakt onderdeel uit van een campagne waarin de KNVB stilstaat bij de samenwerking met Nike. Om te laten wat Nike de afgelopen 25 jaar voor het Nederlands voetbal heeft betekent, heeft de KNVB ook een film laten maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant