De Rotterdamse Oliebollenbakkerij van Ronald en Petra Smit op de Beijerlandselaan bestaat zestig jaar!
De Rotterdamse Oliebollenbakkerij van Ronald en Petra Smit op de Beijerlandselaan bestaat zestig jaar!
Koop lokaal

Petra en Ronald krijgen iedereen aan de oliebollen, al zestig jaar!

Algemeen 1.411 keer gelezen

Rotterdam - De Rotterdamse Oliebollenbakkerij van Ronald en Petra Smit op de Beijerlandselaan bestaat zestig jaar! Dus: reden voor een feestje. “Vanmorgen deden we de kraam open en wat denk je? Alles vol met vlaggetjes!” zegt Petra glunderend. Opgehangen door haar zoon die ook grote ballonnen heeft geregeld. Ronalds vader Piet begon de kraam in 1961, niet ver van de huidige standplaats. “Mijn vader werkte bij de scheepswerf, hier vlakbij”, vertelt Ronald. “Maar hij verkocht liever oliebollen. Als jochie hielp ik al mee in de kraam. In de zomer stonden we op de kermis met een zweefmolen en een familieschommel. Op de kermis staan we nog steeds, nu met een skeeball-baan. En natuurlijk oliebollen.”

Bij de gezellige kraam van de familie Smit vind je appelbeignets, bollen met banaan, appel of amandelspijs, luxe wafels en roomhoorntjes. Voor chocoladeliefhebbers zijn er bollen gedoopt in chocolade, of gevuld met Nutella. Ronalds beroemde oliebollen zitten vol krenten, rozijnen en stukjes appel. Dat geeft ze nét dat bijzondere zuurtje en smaak. “Alles wordt hier vers gemaakt”, zegt Ronald trots. “Maar ik sta vooral bekend om mijn Berlinerbollen, rijkgevuld met originele bakkersroom. Mensen komen er speciaal voor vanuit de andere kant van de stad.” Zijn Petra en Ronald trots op hun jubileum? “En of! We hebben hier op elke hoek gestaan en na zestig jaar zijn we er nog steeds. Wij horen hier, in deze multiculturele wijk. Ik kan met trots zeggen: wij hebben iedereen aan de oliebollen gekregen!”

Rotterdamse Oliebollenbakkerij, Beijerlandselaan 60, elke dag geopend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant