Kunstenares Els Mulder, Buurtwerk MT-voorzitter Bastiaan van Kan en voorzitter van de Kunstkring Prins Alexander Peter Buisman (v.l.n.r.). Foto: pr
Kunstenares Els Mulder, Buurtwerk MT-voorzitter Bastiaan van Kan en voorzitter van de Kunstkring Prins Alexander Peter Buisman (v.l.n.r.). Foto: pr

Winnend kunstwerk geschonken aan Buurtwerk Ommoord

Algemeen 107 keer gelezen

Rotterdam - Bezoekers van de expositie Kunstconcours met als thema ‘Corona’ in Ommoord konden onlangs hun stem uitbrengen, waarin zij konden aangeven aan wie het winnende kunstwerk wordt geschonken.

In 2020 werd aan de leden van de Kunstkring Prins Alexander gevraagd een nieuw kunstwerk te creëren rond het thema Corona. Vijfentwintig leden van de Kunstkring gebruikten de pandemie-tijd om, aan huis gekluisterd, toch een heel nieuw kunstwerk te maken. Samen maakten zij dertig kunstwerken, waarvan er drie beloond werden met een prijs, toegekend door een deskundige jury.

Deze dertig kunstwerken werden het vorige kwartaal tentoongesteld in gebouw De Molshoop in Ommoord. Bezoekers (en ook leden van de Kunstkring) mochten kiezen aan welke instelling het kunstwerk, dat de 1ste prijs won in het Kunstconcours, daarna zou worden geschonken.
Voorwaarde was dat deze instelling zich in Corona-tijd in bijzondere mate maatschappelijk had onderscheiden.
Er werd flink gestemd en Buurtwerk Ommoord (Huis van de Wijk - Ommoord) verkreeg 28% van de uitgebrachte stemmen. Direct gevolgd door Erasmus MC en Hospice Ommoord. Daarnaast werd er nog op negen andere instellingen gestemd.

Op 26 oktober werd het kunstwerk ‘Corona Liefde’, gemaakt door de Ommoordse kunstenares Els Mulder, overhandigd door voorzitter van de Kunstkring Peter Buisman aan Buurtwerk-MT-vergadervoorzitter Bastiaan van Kan.

Els Mulder was er zelf ook bij en vanuit de Kunstkring was er iets lekkers voor bij de koffie meegenomen. Het kunstwerk ‘Corona Liefde’ is nu eigendom van Buurtwerk en dat werd vastgelegd in een officieel certificaat.

Uit de krant