Chocolaterie Le Petit Bonbon is voor Els een droom die uit is gekomen.
Chocolaterie Le Petit Bonbon is voor Els een droom die uit is gekomen.
Koop Lokaal

Chocolaterie Le Petit Bonbon is voor Els den Engelsman een droom die in vervulling ging

Algemeen 1.499 keer gelezen

Rotterdam - Hoe leuk is het om iemand te verblijden met lekkere chocola of heerlijke bonbons, die ook nog eens mooi en met liefde zijn gemaakt en ingepakt? Bij Chocolaterie Le Petit Bonbon zijn er verschillende soorten bonbons en chocolade verkrijgbaar in wel honderd verschillende smaken. Het afgelopen anderhalf jaar heeft Els den Engelsman al een mooie vaste klantenkring opgebouwd. Inmiddels weet bijna iedereen: voor de lekkerste chocolade en bonbons moet je bij Le Petit Bonbon zijn. In aanloop naar de feestdagen zijn er chocoladeletters in allerlei smaken en vele cadeauverpakkingen voor Sint en Kerst verkrijgbaar. 

Het ontstaan

Met Chocolaterie Le Petit Bonbon ging er voor Els een lang gekoesterde droom in vervulling. Ruim 30 jaar geleden werkte Els bij een patisseriebakker. Daar werden toen ook bonbons gemaakt. Gaandeweg de tijd groeide bij Els de wens om ooit een eigen bonbons winkel te hebben. Haar zus Anneke, die eigenaar is van kinderkledingwinkel Pepples aan de Peppelweg, attendeerde haar erop dat het pand leeg kwam te staan. Met enige motivatie van haar man, besloot ze om de stap te wagen. Chocolaterie Le Petit Bonbon opende anderhalf jaar geleden haar deuren aan de Kerstroosstraat 7a in Rotterdam-Schiebroek. Aan de opening ging een grote verbouwing vooraf. Nadat Els de sleutel in december 2019 kreeg, zorgde ze samen met haar man Peter ervoor dat het pand een volledige metamorfose kreeg. Het casco veranderde in een sfeervolle en gezellige winkel. Samen met haar man Peter realiseerde zij de verbouwing en de aankleding van de winkel, samen zijn ze een dreamteam. Het resultaat mag er zijn. In maart 2020 opende de winkel de deuren. Het was geen gemakkelijke tijd om een winkel te beginnen. Els is blij met de steun van de bewoners van Hillegersberg en Schiebroek maar ook daarbuiten.

Verschillende smaken

De verschillende cadeauverpakkingen, chocolade in vele vormen, kleuren en maten, zorgen ervoor dat je vanzelf zin krijgt in chocola. Els is altijd op zoek naar de beste en lekkerste bonbons. Haar zoektocht heeft ervoor gezorgd dat er meer dan 100 smaken bonbons van de beste kwaliteit verkrijgbaar zijn. Alle bonbons worden met de hand gemaakt. Els werkt samen met drie verschillende chocolatiers. Twee in Nederland en één in België. De bonbons worden gemaakt van Belgische Callebaut chocolade. Dit is biologische fairtrade chocolade van Cacao Horizon. Els vindt het belangrijk dat de cacao die gebruikt wordt, eerlijk is gewonnen. Daarnaast heeft Chocolaterie Le Petit Bonbon een in het assortiment handgemaakte truffels uit Brussel in de smaken: champagne, karamel-kokos, rum, crème brulée, hazelnoot, etc. De schilfer truffel in melk, wit, puur, amandel en cacaotruffel, maakt het assortiment compleet. Vooral de roombonbons zijn erg gewild. Met Chocolaterie Le Petit Bonbon geef je geluk in een doosje! De doosjes bonbons kunnen volledig naar eigen wens worden samengesteld. Puur, alleen melk of wit, een combinatie, met of zonder drank of eventueel suikervrij. Alles is mogelijk en voor alle bonbons geldt dezelfde prijs, zonder onderscheid in smaak. 

Cadeau

Els houdt van de gezelligheid in de winkel en het contact met klanten. Van jongs af aan is ze altijd erg creatief geweest en nog steeds. In de winkel is dat goed terug te zien. Alle chocolade en bonbons worden los afgeleverd bij Els. “Er komt hier niks verpakt binnen. Elke week worden er nieuwe verse bonbons aangeleverd. Vervolgens maakt Els persoonlijk alle cadeauverpakkingen en doosjes. Alles wordt met zorg samengesteld. Els is een echte perfectionist en let op alle details. Van de kleur, samenstelling tot het strikje, alles moet passend zijn. Zo is er voor ieder wat wils. Bij Chocolaterie Le Petit Bonbon is er keuze uit cadeauverpakkingen voor felicitatie, bruiloft, geboorte, bedankje, beterschap, relatiegeschenken, kerstpakketten of om zomaar een lach op iemands gezicht te toveren. Wat ook erg gewild is, zijn de gevulde chocolade harten met bonbons. Ze zien er prachtig uit, met bonbons van de beste kwaliteit. In aanloop naar de feestdagen is Chocolaterie Le Petit Bonbon, de plek voor de lekkerste chocoladeletters, sinterklaaschocolade, kerstcadeau’s en kerstpakketten. 

Nieuwsgierig geworden? Loop een keertje de winkel binnen. Chocolaterie Le Petit Bonbon is geopend van dinsdag t/m zaterdag.

Openingstijden:

di. 12.00 - 17.00

wo. 11.00 - 17.00

do. 11.00 - 17.00

vr. 11.00 - 17.00

za. 10.00 - 17.00

Contactgegevens:

Kerstroosstraat 7A

3053 EB Rotterdam

Tel: 06-40677991

info@lepetitbonbon.nl 

www.lepetitbonbon.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant