Foto: Politie Rotterdam
Foto: Politie Rotterdam

Medewerker riviercruise werkt zóveel dat de politie gedwongen rust oplegt

Algemeen 2.176 keer gelezen

Rotterdam - Het is hard werken op passagiersschepen die riviercruises maken. Onverantwoord hard. Sommige medewerkers werkten non-stop tussen de tachtig en honderd uur per week, zo bleek afgelopen week tijdens controles. Bij één medewerker moest zelfs gedwongen rust opgelegd worden.

In het kader van de Aquapolcontroleweek zijn deze week meerdere controles uitgevoerd aan boord van passagiersschepen die riviercruises aanbieden. De onaangekondigde controles richtten zich op de werk- en leefomstandigheden van het personeel aan boord. Uit de controles zijn misstanden in de administratie gebleken. Medewerkers werkten veel meer uren dan toegestaan. Ook kregen ze vermoedelijk niet betaald voor deze uren. Een manager is aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte. Er is administratie voor nader onderzoek in beslag genomen.

Er werd gecontroleerd in Rotterdam en Amsterdam. Op dinsdag 26 oktober is een Zwitsers gevlagd passagierschip aan de Oosterkade in Rotterdam gecontroleerd. Hierbij is een 35-jarige Hongaarse vrouw, hotelmanager op het schip, aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte..

Er zijn al jaren aanwijzingen dat personeel van riviercruises te maken hebben met verschillende misstanden. Zo bleek onder andere uit interviews met het aanwezige medewerkers aan boord dat meerdere personen veel meer uren hadden gewerkt dan op de urenregistratie was aangegeven en ‘goedgekeurd’. Daarop is de urenregistratie van het hotelpersoneel in beslag genomen en de hotelmanager aangehouden op verdenking van valsheid in geschifte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant