Afbeelding
New Fork

Voedselverspilling tegengaan in bedrijfskantines, Stadswandeling010 en New Fork gaan het doen!

Algemeen 572 keer gelezen

Rotterdam - Dat werknemers na de coronapandemie deels thuis blijven werken en bedrijven soms zelfs minder kantoorruimte aanhouden, heeft een enorme impact op bedrijfskantines en bedrijfscatering. Zo schrijven de Rotterdamse bedrijven New Fork en Stadswandeling010 in een persbericht. Samen willen zij ervoor zorgen dat in de nieuwe situatie zo min mogelijk voedsel verspild wordt, door flexibele lunches aan te bieden voor bedrijfskantines.

Lunch op bestelling

Nu de lockdowns tot het verleden lijken te behoren wilde Stadswandeling010 een langgekoesterde wens in vervulling laten gaan: een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling. Daarom zijn ze de samenwerking aangegaan met de innovatieve bedrijfscateraar New Fork. Samen willen de bedrijven voedselverspilling terugdringen door flexibele en hybride lunches aan te bieden. Via een slimme app bestel je ‘s ochtends precies wat je nodig hebt waardoor er geen voedsel overblijft en weggegooid moet worden. De lunch wordt dezelfde dag bij je thuis of kantoor afgeleverd. Ook zijn de bedrijven een samenwerking gestart met Too Good to Go en de Voedselbank zodat ook voedsel uit het productieproces niet verspild wordt

Markt bedrijfskantines stort in

Uit recent onderzoek van de Rabobank blijkt dat de markt voor bedrijfskantines in 2020 kromp met 37 procent en in 2021 met zo´n 29 procent. Terwijl de markt voor thuisbezorgen juist een enorme vlucht maakte. In 2020 een groei van 39 procent en in 2021 een groei van 51procent.

Tegelijkertijd, aldus het persbericht van New Fork, blijkt uit verschillende onderzoeken en rondvragen bij grote bedrijven dat tussen de 10 en 30 procent van de kantoorruimte te worden afgestoten. Ook blijven medewerkers gemiddeld zo’n 2 tot 3 dagen thuiswerken. En dat heeft een enorme invloed op de bedrijfskantines en bedrijfscatering.

Lunch thuis of op kantoor bezorgd

Yorick van Baarsel van oprichter van New Fork geeft aan: “Door flexibel in te spelen op het nieuwe werken bieden wij een innovatieve cateringoplossing. Kantoortijgers of thuiswerkers bestellen ‘s ochtends eenvoudig de lunch en die wordt dezelfde dag nog thuis of op kantoor bezorgd. Precies afgepast op het aantal personen waardoor voedselverspilling tot het minimum beperkt wordt. We hebben dit concept nu uitgerold in Rotterdam en omstreken. Maar er zijn plannen om ook Amsterdam en daarna de rest van Nederland te veroveren. En wil je als bedrijf kroketten en frikandellen bestellen? Dan pas je niet bij onze visie. Want je bent wat je eet en daar profiteert je gezondheid, energie en je arbeidsproductiviteit van.”

‘Helpen voelde zo goed’

De Initiatiefnemer van de Stadswandeling010, Rutger van Stigt Thans geeft aan: “Tijdens de lockdowns hielpen we de horeca en maakten we de Rotterdammers blij met een van de weinige vrijetijdsactiviteiten die wel door mocht gaan. We hebben daar echt voor gestreden bij burgemeester Aboutaleb. Ik kreeg er zo’n goed gevoel bij dat ik mijn steentje kon bijdragen. Maatschappelijke betrokkenheid tonen in de vorm van het oplossen van een actueel probleem is een pijler geworden in onze organisatie. Daarom helpen we nu voedselverspilling tegen te gaan door samen te werken met New Fork.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant