Foto: Lichting98
Foto: Lichting98

Ode aan de oude Willemsbrug is terug, met wieken in een nieuw kleurtje

Algemeen 692 keer gelezen

Rotterdam - Het kunstwerk ‘Mobile’ is sinds gisteren (woensdag 27 oktober) weer compleet. Na een lange afwezigheid werden de bewegende delen (de wieken) weer teruggeplaatst op de Maaskade, onder toeziend oog van kunstenaar Dik Box. Het kunstwerk werd gemist, de kunstenaar heeft tientallen telefoontjes gekregen met vragen wanneer het terugkwam. Nu is het dan zover.

De wieken hebben een nieuw kleurtje gekregen en kunnen er nu weer een jaar of veertig tegenaan. Kunstenaar Dik Box. “Door deze nieuwe kleur is er meer contrast met de omgeving. Met de oorspronkelijke lichtgrijze kleur viel het een beetje weg. Als je van dichtbij kijkt, zie je ook dat de verf een beetje tintelt.”

In 1983 leverde Box het kunstwerk op. Het heeft een prominente plek op de kade bij het platform, op de plek waar ooit de oude Willemsbrug stond. De opstelling van het kunstwerk refereert daar nog aan. De kubussen op het platform zijn ook door Dik Box gemaakt uit oude brugdelen. De Mobile is een kinetisch kunstwerk, de haakvormen worden bewogen door de wind. Het is een verwijzing naar de oude Willemsbrug en het was een geschenk van de lezers van Het Vrije Volk.

Kijk voor een uitgebreid artikel van Annette de Bus op de website van het Noordereiland.



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant