Gemeente Rotterdam
Gemeente Rotterdam

Gedeelte van Het Park bij de Euromast tot eind maart afgesloten

Algemeen 1.465 keer gelezen

Rotterdam - Het noordelijk gedeelte van Het Park, aan de kant van de Westzeedijk, is tot ongeveer eind maart afgesloten. In die tijd wordt het asfalt van de voetpaden vervangen door zachter materiaal met  daaronder een raamwerk van staal. De werkzaamheden maken deel uit van de grote renovatie waarmee Het Park teruggebracht wordt naar hoe het ooit bedoeld is geweest.

Sinds twee jaar knappen gemeente Rotterdam en Stichting Droom en Daad samen Het Park op. Het Rijksmonument moet weer worden zoals het bij de aanleg in de tweede helft van de negentiende eeuw was ontworpen door vader en zoon Zochers. Met als inspiratie de Engelse landschapsstijl.

De paden zijn bij die renovatie van groot belang. Ze moeten prettig zijn om over te lopen, zachter dus dan nu. Ook de vorm verandert hier en daar, het idee van de ontwerper was ooit dat achter iedere bocht een verrassing schuilt: een mooie boom, uitzicht, een vijver. Tot ongeveer eind maart worden de paden in het noordelijk gedeelte nu aangepakt.

‘De paden moeten een kromming hebben’, zei Wim Pijbes, directeur van Droom en Daad vorig jaar in De Havenloods. ‘Dat stimuleert waar een park voor bedoeld is: voor peinzen, mijmeren. En er moeten glooiende grasvelden zijn, géén kaarsrechte oevers. Met een strakke scheiding tussen pad en begroeiing.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant