De Natuurwerkdag is een gezonde en gezellige buiten work-out in het groen. Foto: pr
De Natuurwerkdag is een gezonde en gezellige buiten work-out in het groen. Foto: pr

Doe mee met de Natuurwerkdag op Dakpark Rotterdam en snoei heesterhaag

Algemeen 302 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 6 november van 10.00 tot 16.00 uur pakt de Groengroep op het Dakpark weer een grote klus aan tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Dit jaar staat de snoei van de heesterhaag langs de Hudsonstraat op het programma. In de anderhalve kilometer (!) lange haag staan vijf verschillende soorten heesters. Hoe deze heesters het beste te snoeien, wordt uitgelegd in een workshop. Na een professionele instructie gaan de deelnemers direct aan de slag. 

Sinds dit voorjaar beheert de Groengroep deze heesterhaag grotendeels met de hand. Dit om zo de bloemen en bessen te behouden voor de vogels (veel mezen en merels) die er hun vaste plekje hebben gevonden. Door de heesters in de winter goed aan te pakken, krijgen de struiken de kans om van binnenuit te verjongen, blijven de bessen behouden en blijft de haag goed in vorm. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit. 

Marco Vos van groenaannemer Donkergroen geeft uitleg over de verschillende soorten heesters en snoeiwijze. Daarna gaan de deelnemers de theorie in praktijk brengen. Door meteen te oefenen, kan je het geleerde ook in de eigen tuin toepassen. Al met al een heel klus waar we graag wat hulp bij krijgen. 

Op zaterdag 6 november verzamelen om 9.45 uur in de Buurttuin op het Dakpark met koffie, thee en wat lekkers. De Buurttuin ligt links van de trap ter hoogte van de kruising van de Hudsonstraat met de Catharina Beersmansstraat. Aan de slag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor een lunch wordt gezorgd. 

Graag aanmelden via de site van de Natuurwerkdag: https://www.natuurwerkdag.nl/klus/dakpark-rotterdam/2021-11-06 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant