Site Manager Harm Dijkstra opent met een klap op de knop Circular Steam. De nieuwe waste-to-energy-installatie bestaat uit een bio-fabriek en verbrandingsoven. Foto: pr
Site Manager Harm Dijkstra opent met een klap op de knop Circular Steam. De nieuwe waste-to-energy-installatie bestaat uit een bio-fabriek en verbrandingsoven. Foto: pr

Circular Steam Project op Maasvlakte maakt meer efficiëntie en duurzaamheid mogelijk

Algemeen 388 keer gelezen

Rotterdam - Chemieconcern LyondellBasell en haar joint venture partner, polymeerproducent Covestro, hebben vandaag officieel het Circular Steam Project op hun locatie op de Maasvlakte afgerond.

Met het Circular Steam Project integreerde de joint venture een innovatieve technologie in de bestaande productie-installatie om waterige afvalstromen om te zetten in energie. De nieuwe installatie tilt het bestaande productieproces van de site naar een hoger niveau van efficiëntie en duurzaamheid.

Het resultaat is een totale jaarlijkse reductie van circa 0,9 Petajoule aan energie en het voorkomen van het vrijkomen van 11 miljoen kilogram zoutresidu in het oppervlaktewater. Ook vermindert de CO2-uitstoot, die is gemoeid met het totale productieproces, met jaarlijks ca. 140.000 ton.

De nieuwe waste-to-energy-installatie bestaat uit een bio-fabriek en verbrandingsoven. Daarin worden voortaan twee afvalwaterstromen gescheiden. De eerste stroom wordt biologisch gezuiverd met bacteriën. Daarbij komt biogas vrij dat weer wordt ingezet in het productieproces. De tweede stroom wordt omgezet in stoom die als energiebron opnieuw wordt ingezet in de bestaande on-site productie-installatie, waardoor het proces circulair wordt.

Circular Steam draagt op deze wijze in grote mate bij aan de energiereductiedoelstelling van de haven van Rotterdam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant