Afbeelding
Column

‘Klotebanken. Bij een digitale storing kun je geeneens een krentenbol kopen’

Algemeen 1.844 keer gelezen

Rotterdam - Onze columnist Tineke Speksnijder is boos op de banken. En op het verdwijnen van pinautomaten. ‘Laten we waken dat het cashgeld niet gaat verdwijnen, want ik vertrouw ze voor geen meter. Klotebanken.’

‘En dan hoor je ineens steeds meer mensen morren over banken. En dat begrijp ik volkomen. Sterker nog, ik loop voorop.   

Schandalig wat er gebeurt. De meeste geldautomaten zijn verdwenen. Binnen in de banken zijn ze sowieso weg, je moet naar buiten. Dus dat is lekker als je met een rollator loopt en wat geld wil pinnen. Niet erg veilig, maar ja, dat zal hun worst zijn. 

De laatste keer dat ik bij een bank was kwam ik ook van een koude kermis thuis. De automaten waren verdwenen, ga je nog lopen zoeken ook, denkend van, dat zal wel aan mij liggen, ben ik nou helemaal kierewiet geworden. Dus ik loop naar een aardige mevrouw toe die mij vertelde dat ze allemaal weg waren.  Nou mooi is dat. En waar kan ik dan de rolletjes munten halen, want die automaten zijn ook weg. Jullie raden het nooit, de automaten  voor muntgeld halen of storten staan bij de Gamma of Karwei. 

Ik keek die mevrouw ongelovig aan. “Mevrouw, elke logica ontbreekt hier. Dit is een bank, dus voor geldzaken moet je hier zijn. Tenminste, dat denk je dan. Zoals je bij de bakker brood haalt en bij de slager vlees en niet andersom. Dit slaat toch helemaal nergens op. Nu moet ik dus naar de bouwmarkt om munten te halen. Wat is dit voor een baggerservice, het wordt steeds erger met die rotbanken.” 

Ze keek me begripvol aan. “Mevrouw, ik ben het helemaal met u eens. Maar ja, naar ons luisteren ze niet.” Nee, ze had gelijk, waarom zouden de bobo’s naar het gewone volk luisteren, ze ontslaan ze liever. Minder personeel betekent grotere bonussen.  

Ik ben dus van de Alexanderpolder naar Zuid gegaan om muntgeld te halen, verdere details bespaar ik u, maar de stoom kwam uit mijn oren. Omdat er bij mij in het café ook bijna alles gepind wordt heb ik hier gelukkig voorlopig genoeg aan. Maar mensen, dit willen we toch allemaal niet? Het gaat ernaar toe dat we dadelijk helemaal cashloos zijn. Dan zijn we volkomen afhankelijk van die banken om je eigen geld te krijgen. Als er dan een digitale storing is kan je een paar miljoen hebben, dan kan je nog geeneens een krentenbol kopen.

Laten we waken dat het cashgeld niet gaat verdwijnen, want ik vertrouw ze voor geen meter. Klotebanken.’

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant