Voorzitter Agnes Reichardt bij een informatiebord over de oude boerderij ‘Keizershof’. Foto: Annemarie van der Ploeg
Voorzitter Agnes Reichardt bij een informatiebord over de oude boerderij ‘Keizershof’. Foto: Annemarie van der Ploeg

‘De Ommoordse Polder’ weer van start met inloopmiddagen

Algemeen 550 keer gelezen

Rotterdam - Na een lange pauze vanwege Covid-19 kon de commissie De Ommoordse Polder in samenwerking met de Historische Commissie ‘Terbregges Belang’ weer starten met een inloopmiddag op ‘het plein’ van de Gerard Goosenflat aan de Thomas Mannplaats.

Door Annemarie van der Ploeg

Er kon een uitgebreid archief van foto’s en krantenartikelen over Terbregge, Ommoord en de voormalige Ommoordse Polder worden bewonderd, maar ook landkaarten, filmpjes en luchtfoto’s.

“Wij beschrijven de geschiedenis van Ommoord, te beginnen bij de flatwijk, waarvoor de eerste paal in 1965 werd geslagen, en gaan ook helemaal terug naar de tijd dat het moerasgebied was”, vertelt voorzitter van de Historische Vereniging ‘De Ommoordse Polder’ Agnes Reichardt. “We verzamelen verhalen, kaarten en zijn regelmatig te vinden in de archieven. Er zijn ook hele stambomen uitgezocht en we hebben ook wat boekjes uitgegeven. Momenteel zijn we bezig met een onderzoek naar de stille Capelseweg, die nu het Schout Bontebalpad heet.”

De inloopmiddagen zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is. Dat kunnen oud bewoners of bewoners zijn, maar er komen soms ook nabestaanden van voormalige boeren, die het leuk vinden om oude foto’s te zien. Maar ook bewoners van de Gerard Goosenflat komen graag kijken.

De historische commissie valt officieel onder Bewonersvereniging Heidebes. “In 2003 zijn we met vier vrijwilligers hieruit enthousiast begonnen. De Bewonersvereniging is momenteel actief op het punt van aardwarmte. Een aantal bewoners maakt zich ongerust naar aanleiding van een flyer over aardwarmtewinning in Lansingerland. Ze denken dan aan de gaswinning in Groningen, maar het is een heel andere techniek en er komt een informatieavond voor bewoners”, besluit Reichardt.

Zie ook: historie.heidebes.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant