Het volume containers is weer boven pre-corona niveau, de overslag van olieproducten, ijzererts, kolen en biomassa flink hoger. Foto: portofrotterdam.com
Het volume containers is weer boven pre-corona niveau, de overslag van olieproducten, ijzererts, kolen en biomassa flink hoger. Foto: portofrotterdam.com

Overslag in haven Rotterdam ook in derde kwartaal fors gegroeid

Algemeen 305 keer gelezen

Rotterdam - Het volume van goederenoverslag in de haven van Rotterdam bedroeg in het derde kwartaal 118,5 miljoen ton. Dat is 14,6% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tot en met het derde kwartaal bedroeg de overslag 350,1 miljoen ton, een stijging van 8,6% ten opzichte van 2020. 

Gedurende die periode was in nagenoeg alle overslagsegmenten stevige groei te zien, met uitschieters in minerale olieproducten (+13,5%), ijzererts en schroot (+42%), kolen (+48,4%) en biomassa (+18,7%).
Containers zitten ook nog steeds in de lift (+4,0% in tonnen, +7,8% in TEU). Enkel agribulk (-12,8%) en LNG (-1,8%) toonden volumedalingen.

Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam: “Uit deze kwartaalcijfers spreekt dat de economie de reeds gevonden weg omhoog voortzet. Vorig jaar zat de hele wereld in lockdown vanwege de coronapandemie. Nu draaien fabrieken, ondernemingen en logistiek weer op volle toeren om aan de toegenomen vraag te voldoen.”

De mate waarin de groei doorzet, is echter mede afhankelijk van het tempo waarin nijpende schaarste in sommige schakels van de logistieke keten kan worden verminderd. “De haven van Rotterdam wil deze groei evenwel maximaal faciliteren. We zetten in op goede banen voor huidige én toekomstige generaties. We zetten in op toekomstig verdienvermogen in Nederland. Tegelijkertijd investeren we in de transitie naar een duurzamer energiesysteem met meer groene waterstof en minder CO2 uitstoot.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant