De Kralingse Buitenplaatsen van Robert Ligthelm. heeft de Ithakaprijs gewonnen. Foto: pr
De Kralingse Buitenplaatsen van Robert Ligthelm. heeft de Ithakaprijs gewonnen. Foto: pr

De Kralingse Buitenplaatsen wint landelijke boekenprijs

Algemeen 1.091 keer gelezen

Rotterdam - De Kralingse Buitenplaatsen van Robert Ligthelm is dit jaar de winnaar van de Ithakaprijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor boeken of journalistieke producties over kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. 

Het is de zevende keer dat deze prijs, een geldbedrag van € 5.000, is uitgereikt. De prijs is een initiatief van stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL). Auteur Robert Ligthelm heeft de prijs ontvangen uit handen van juryvoorzitter Paul Schnabel in Theater Concordia te Haastrecht.

Robert Ligthelm produceerde, met medewerking van Taco Hermans, Anneke van Dijk en Tom Riedijk een boek over de vele prachtige, meesttijds verdwenen buitenplaatsen in het Rotterdamse Kralingen.

Ooit lagen in deze landelijke omgeving veertig buitenplaatsen waarvan er in onze tijd nog slechts vijf resten. De aanleg van deze buitenplaatsen is bepalend geweest voor de huidige ‘lay out’ van dit vroeger zo rustige en landelijke dorpje onder de rook van Rotterdam.

De Kralingse Buitenplaatsen van Robert Ligthelm. Picture Publishers, Woudrichem 2020

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant