Marlies heeft van de gemeente een kastje gekregen waarin samen met de buurt gratis etenswaren gedeeld kunnen worden.
Marlies heeft van de gemeente een kastje gekregen waarin samen met de buurt gratis etenswaren gedeeld kunnen worden.

Zó helpt Marlies van der Poel vrouwen die het even lastig hebben

Algemeen 1.796 keer gelezen

Rotterdam - Marlies van der Poel is een actieve bewoonster van de wijk Spangen en was dertien jaar geleden oprichter van Vrouwenclub Stichting ‘Verdraai de wereld’. Marlies heeft van de gemeente een kastje gekregen waarin samen met de buurt gratis etenswaren gedeeld kunnen worden.

Marlies is de middelste dochter van de bekende Oma van der Poel die vroeger Kinderopvang Het Vinkje in Spangen had. Sinds vorig jaar zit de vrouwenclub in de Pax Christie aan de Mathenesserdijk 23 waar ze gebruik maken van de koffieruimte van de kerk.
Bij de vrouwenclub komen ongeveer dertig vrouwen waarvan de thuissituatie niet altijd op orde is. Dit kan verschillende oorzaken hebben; eenzaamheid, mishandeling of armoede. Iedere zaterdag komen ze van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar. Ontmoeting staat centraal. Ze koken, drinken koffie en thee met elkaar drinken, delen lief en leed samen en houden zich bezig met taal, film of workshops. Ze delen onder meer kleding en eten met elkaar. Ieder jaar zorgt Marlies ervoor dat er een kerstmaaltijd of een paasontbijt is.
De vrouwenclub draait zonder subsidie maar kan altijd sponsors en/of donaties gebruiken. Meer weten of meedoen aan de vrouwenclub? Marlies is bereikbaar via memvd@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant