Van links naar rechts: Olivier, Yasin, Arif, Ali Imran en de groenteman van de Centrummarkt.
Van links naar rechts: Olivier, Yasin, Arif, Ali Imran en de groenteman van de Centrummarkt.

Kleuters aan de slag op centrummarkt Binnenrotte

Algemeen 1.270 keer gelezen

Rotterdam - Kleuters van de Rotterdamse basisschool De Provenier gingen afgelopen week aan de slag als marktkoopman en -vrouw op de centrummarkt op de Binnenrotte. Ze hielpen ondernemers bij het verkopen van bloemen, het sorteren van kleding en het inpakken van groente en fruit. 

Helemaal onbekend met het fenomeen ‘markt’’ waren de 5-jarige kleuters niet, want hun eigen lokaal hadden ze in aanloop naar dit bezoek ook al omgetoverd tot een heuse markt. Daar oefenden ze alvast met de namen van de producten, het tellen van voorraden en afrekenen. Deze vaardigheden konden ze afgelopen week dus op de echte markt inzetten. 

Lees verder onder de foto.

Van links naar rechts: Olivier, Arif, Yasin, Ibrahim, Noor en Feike aan het werk op hun eigen markt op basisschool De Provenier

Het was niet de eerste keer dat kinderen van basisschool De Provenier de stad bezochten. De nieuwsgierigheid die kinderen van nature hebben, is voor de school de motor om te leren. Kinderen hebben een sterke wens om te onderzoeken en de stad biedt daar uitstekende mogelijkheden toe. Leren doe je volgens basisschool De Provenier dus niet alleen uit een boekje, maar vooral ook door een koppeling te maken met de omgeving. 

Zowel de kinderen als de ondernemers van de Centrummarkt op de Binnenrotte genoten van het bezoek. De kinderen sloten hun avontuur af met de aankoop van een paar grote zakken kibbeling. Die rekenden ze niet alleen zelf af, maar smikkelden ze natuurlijk ook zelf op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant