Met z'n tweeën en met de hele groep gaan onder anderen deze buddy's de komende tijd leuke activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen. Foto: pr
Met z'n tweeën en met de hele groep gaan onder anderen deze buddy's de komende tijd leuke activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen. Foto: pr

De eerste Rotterdamse buddy’s hebben elkaar gevonden

Algemeen 518 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 13 oktober werd het allereerste ‘Buddy-koppel’ in Rotterdam gematcht door wethouder Vincent Karremans tijdens een feestelijk event in de buitenlucht in het stadspark voor de Laurenskerk. In totaal ontmoetten 28 koppels Rotterdammers en nieuwkomers elkaar voor het eerst.

Met z’n tweeën en samen met de hele groep, gaan zij de komende tijd leuke activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen.

Buddy To Buddy koppelt nieuwkomers aan Rotterdammers op basis van overeenkomsten voor gelijkwaardig en vriendschappelijk contact. Als stadsgenoten elkaar leren kennen, ook als hun achtergrond heel anders is, schept dat een basis voor een samenleving waar mensen met elkaar verbonden zijn en iedereen zich thuis voelt.

Veel nieuwkomers voelen zich eenzaam. Ze komen uit oorlogsgebieden en hebben veel meegemaakt. Hoe fijn is het om dan mensen te leren kennen in je nieuwe stad? Iedereen heeft vrienden nodig. Maar het kan lastig zijn om de eerste stap te zetten. Veel Rotterdammers willen hun wereld openstellen, maar weten niet zo goed waar ze moeten beginnen. Buddy to Buddy faciliteert vriendschappelijk contact. De trajecten zijn laagdrempelig, toegankelijk voor iedereen en vooral heel gezellig en inclusief.

Wethouder Vincent Karremans had de eer om de allereerste match in Rotterdam te maken; hij stelde Marieke Sprietsma voor aan Hisham Ewir uit Syrië. Ze zijn ongeveer van dezelfde leeftijd en beide op zoek naar een buddy voor een goed gesprek. Hisham wil graag meer weten over de Nederlandse arbeidsmarkt en de cultuur; Marieke weet hier vanuit haar achtergrond als recruiter alles van. De twee gaan de komende maanden wekelijks afspreken voor koffie.

Het matchingsevent bestond verder uit een korte stadswandeling waarbij de buddy’s ook wat meer te weten kwamen over onze stad. 

Ook buddy worden? De volgende ronde start in februari. Opgeven kan via buddytobuddy.nl/rotterdam

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant