Een week met prachtig weer, gevuld met zwemmen, wandelen, varen, fietsen met de duofiets. Foto: pr
Een week met prachtig weer, gevuld met zwemmen, wandelen, varen, fietsen met de duofiets. Foto: pr

Op vakantie met de Zonnebloem: het kan weer!

Algemeen 471 keer gelezen

Rotterdam - Van 4 tot 9 oktober is Zonnebloem afdeling Overschie met afdeling Groot Schiebroek op stap geweest naar hotel de Vrije Vogel in Elsloo. Maar liefst 30 ouderen en 17 vrijwilligers konden eindelijk weer eens op vakantie. 

Met de bus naar Friesland, zes dagen genieten. En genoten hebben de deelnemers, een week met prachtig weer, gevuld met zwemmen, wandelen, varen, fietsen met de duofiets.

Een geweldige week en nu dus weer thuis. Op naar de dagelijkse gang van zaken.
Even bijkomen en dan op naar het volgende dag-uitje, Arboretum Trompenburg in Rotterdam Kralingen.

Nieuwe deelnemers en vrijwilligers zijn welkom. Opgeven kan via zonnebloemactief@gmail.com.

Over de Zonnebloem

Als je lichamelijk beperkt bent, is het moeilijk om mee te gaan met de snelheid van de wereld om je heen. Je fysieke beperking zit je in de weg. Je bent beperkt in je bewegingsvrijheid en afhankelijk van anderen. Je maakt minder plannen en ziet meer tegen dingen op. Je bent vaker alleen.

De Zonnebloem zet zich in voor alle mensen die door hun lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen. Namens de Zonnebloem zijn duizenden vrijwilligers iedere dag actief om sociale en recreatieve activiteiten te organiseren en begeleiden.

Tijd en aandacht

De vrijwilligers van de Zonnebloem zoeken contact en hebben tijd en aandacht voor mensen. Zij organiseren uitstapjes, maken vakanties mogelijk en regelen goede zorg onderweg. Zodat mensen kunnen uitkijken naar iets leuks. Het is immers belangrijk om mensen te ontmoeten en nieuwe indrukken op te doen.

Toegankelijkheid

De toenemende vergrijzing en een steeds verder terugtredende overheid zet de sociale en recreatieve zorg en aandacht onder zware druk. Het belang van het werk neemt daarom toe.

Dat is ook tee zien in de toegankelijkheid van de samenleving. Die is er nog niet op gericht om gelijke omstandigheden te bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook daar werkt de Zonnebloem aan.

Want zij is ervan overtuigd dat een lichamelijke beperking geen belemmering hoeft te zijn om te kunnen genieten van het leven. Er kan zoveel meer dan je denkt.

Voor de lokale afdelingen zie verder: zonnebloem.nl/rotterdam-groot-schiebroek of  zonnebloem.nl/rotterdam-overschie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant