Bryan voor een Huis van de Wijk in Charlois, samen met Pieter Snijder, sociaal beheerder het Middelpunt. Foto:pr
Bryan voor een Huis van de Wijk in Charlois, samen met Pieter Snijder, sociaal beheerder het Middelpunt. Foto:pr

Bryan uit Charlois vindt mensen helpen het leukste wat er is

Algemeen 115 keer gelezen

Rotterdam - Vandaag, 12 oktober, start een steunpunt van Zorgzaam010 in Huis van de Wijk het Middelpunt in Charlois. Hier komen vraag en aanbod van vrijwilligers samen. Zo kunnen de expertise en het verleden van mensen leiden tot hele mooie nieuwe kansen voor de toekomst. 

Een mooi illustratief voorbeeld hiervan is het verhaal van Bryan, sinds kort vrijwilliger bij DOCK. Zelf zegt hij: “Handyman is my middle name, dat gebruik ik nu in het voordeel van wijkbewoners.”

Bryan is 50 jaar en net terug uit Suriname. “In Suriname was ik aannemer en had ik mijn eigen bedrijf. Ik werkte altijd, buiten en in de zon, om de mooiste huizen te bouwen. Om familieredenen ben ik onlangs teruggekomen uit Suriname, naar Nederland. Ik merkte al heel snel, dat binnen zitten en niets doen mij niet gelukkig maakt. Ik ben dus heel snel mijn familieleden en vrienden gaan inseinen, dat ik wat nuttigs wilde doen.” 

“Via mijn schoonzus kwam ik terecht op de voetbalclub, waar ik als vrijwilliger aan de slag kon. Dat zorgde weer voor contacten en kwam ik in aanraking met de Zuiderkroon. Daar biedt DOCK activiteiten aan, voor specifieke doelgroepen (dagbesteding) en bewoners uit de wijk. Vanuit daar ben ik nu vrijwillig beheerder van deze locatie, en ook coördinator van de klussendienst Charlois. Op deze manier komen ik mijn kwaliteiten die ikzelf omschrijf als ‘handyman’ heel mooi van pas en vul ik mijn week door anderen te helpen. Daar wordt ik gelukkig van en dat is natuurlijk waar het bij vrijwilligerswerk om draait.”

Mensen die ook graag aan de slag willen als vrijwilliger, kunnen vanaf dinsdag 12 oktober elke dinsdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur terecht bij de matchmaker van Zorgzaam010, in Huis van de Wijk het Middelpunt (Slinge 250).

Uit de krant

Uit de krant