Foto: Laurens
Foto: Laurens

Kletskoets omgebouwd tot kermisattractie

Algemeen 592 keer gelezen

Rotterdam - De bewoners van verpleeghuis Stadzicht aan de Overschiese Kleiweg kunnen sinds deze week genieten van een aantal kermisattracties in het klein. Maandag nam Stadzicht de kermisattracties die Stichting Meemaken in miniatuur (Miniworld) gebouwd heeft in één van de zogenoemde ‘kletskoetsen’ officieel in ontvangst.  

De kletskoetsen reden in het verpleeghuis rond tijdens de coronapandemie zodat bezoekers toch op een veilige manier een praatje konden maken met hun familie. Nu zijn ze niet meer nodig. En zijn ze omgebouwd. Bewoners kunnen nu - door het indrukken van knopjes die aan de buitenkant van de kletskoets zijn aangebracht - een aantal kermisattracties laten bewegen en verlichten, natuurlijk met de bijbehorende kermismuziek. 

Eigenlijk is de voormalige kletskoets nu dus een kermiskoets geworden. Zo herleven oude tijden en kunnen bewoners in het verpleeghuis toch nog  genieten van een kermisattractie.  

Laurens Stadzicht was enorm blij met het aanbod van Miniworld om in één van de kletskoetsen kermisattracties op schaal te bouwen. Deze prachtige voorziening die de Stichting Meemaken gratis aan Laurens Stadzicht beschikbaar stelt, is een welkome aanvulling op de voorzieningen die het welzijn van de bewoners ten goede komen. Bovendien is het een mooie vorm van hergebruik van middelen want nu bezoek in de verpleeghuizen weer is toegestaan, waren de kletskoetsen eigenlijk overbodig geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant