Nieuwe fietsenstalling op de Conradstraat.
Nieuwe fietsenstalling op de Conradstraat. Beeld: Britt Reijners

Wéér een grote nieuwe fietsenstalling bij Rotterdam Centraal, bouw start morgen

Algemeen 1.373 keer gelezen

Rotterdam - Er blijven nieuwe fietsenstallingen nodig rond Rotterdam Centraal. Er is al erg veel gebeurd op dat gebied de laatste jaren, maar mensen gaan steeds meer fietsen en dus zijn er steeds meer stallingen nodig. Morgen (dinsdag 12 oktober) start de bouw van een grote (1000 plekken) nieuwe stalling naast het station aan de Conradstraat.

De werkzaamheden nemen in totaal bijna acht weken in beslag. De planning is voor 1 december klaar te zijn. Uitgangspunt bij de werkzaamheden van de fietsenstalling is dat het busstation, de stoep en de bromfietsplaatsen tijdens de werkzaamheden in gebruik blijven. 

Rondom Rotterdam Centraal is er een tekort aan fietsparkeerplekken en bromfietsplekken. Aan de noordzijde van het station zijn inmiddels 700 extra plekken gemaakt en is de stalling vernieuwd. Ook zijn op het Weena, tussen de tunnelbuizen, tijdelijk 500 extra fietsparkeerplaatsen gemaakt. 

Maar dat is niet voldoende, dus kom er ook een nieuwe fietsenstalling aan de Conradstraat. Deze stalling krijgt ongeveer 1000 plekken voor fietsen, bromfietsen, scooters en fietsen meteen afwijkend formaat, zoals bakfietsen. Deze nieuwe fietsenstalling zal de tijdelijke voorziening op het Weena vervangen.

Uit de krant

Uit de krant