Foto via @WA_Ben_v_Gorcum
Foto via @WA_Ben_v_Gorcum

Iedereen kan deze week anoniem (steek)wapens inleveren en dit is de oogst tot nu toe

Algemeen 953 keer gelezen

Rotterdam - Alle Rotterdammers kunnen tijdens een speciale actieweek van 11 tot en met 17 oktober anoniem hun (steek)wapens inleveren. Bij een vergelijkbare vorige actie in Rotterdam zijn ruim 250 wapens anoniem ingeleverd. Op de foto zie je wat er vandaag op de eerste dag van #dropjeknife op het hoofdbureau aan het Doelwater werd ingeleverd.

De actie richt zich op verschillende soorten wapens, zoals steek-, nep- en stootwapens (bijvoorbeeld boksbeugels). Deze kunnen tijdens de actieweek anoniem ingeleverd worden in de inleverton op het politiebureau en op een aantal pop-up locaties in de stad. Er wordt geen proces-verbaal opgemaakt.

Ook vuurwapens kunnen straffeloos ingeleverd worden. Maar hiervoor gelden andere procedures. Wie een vuurwapen wil inleveren, maakt een afspraak met de politie die dit wapen dan thuis komt afhalen. Zij doen daarna onderzoek om na te gaan of het vuurwapen bij een misdrijf is gebruikt. Als dat niet het geval is, zal het bezit ervan niet tot vervolging zal leiden.

In Rotterdam zijn er zes politiebureaus waar je deze week terecht kunt: bureau Boezembocht in Crooswijk, bureau de Veranda in IJsselmonde, bureau Marconiplein aan de Schiedamseweg, bureau Zuidplein aan de Pleinweg, bureau Zeehavenpolitie aan de Sint-Jobsweg en het hoofdbureau aan het Doelwater in het centrum. Naast deze bureaus zijn er ook zes pop-up locaties verspreid over de stad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant