Marjolijn van der Meijden (BKOR) reikt het eerste exemplaar van de nieuwe wandelroute aan de Westersingel uit aan Hanneke Mantel (FENIX).
Marjolijn van der Meijden (BKOR) reikt het eerste exemplaar van de nieuwe wandelroute aan de Westersingel uit aan Hanneke Mantel (FENIX).

Kunst op straat komt nu voor iedereen tot leven

Algemeen 380 keer gelezen

Rotterdam - Geen stad in Nederland heeft zo veel en zulke fraaie beelden in de openbare ruimte staan als Rotterdam. Neem alleen al die heerlijke beeldenroute langs de Westersingel. Ook mensen met een visuele of auditieve beperking kunnen nu van die kunst genieten.

Rotterdam heeft een nieuwe wandelkaart gekregen die ook heel goed geschikt is voor mensen met slecht zicht of gehoor. Kunstroute Rotterdam is vorige week gelanceerd, het is een uitgave van CBK Rotterdam. Wandelend van de Westersingel naar de Wilhelminapier maak je kennis met dertig beelden. Puntige beschrijvingen in het Nederlands en Engels bieden een schat aan informatie. Dat is handig, want nergens zie je zo veel fraaie kunstwerken op straat als in Rotterdam. De kwaliteit van de werken is uitzonderlijk en ook de staat waarin ze verkeren mag er zijn.

Om de toegankelijkheid van de kunstroute te vergroten, is samengewerkt met Oren en Ogen Tekort, een stichting die kunst toegankelijker maakt voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De wandelkaart is voorzien van een QR-code waarmee audiofragmenten bestaande uit beeldbeschrijvingen kunnen worden beluisterd. Oren en Ogen Tekort ontwikkelde deze pilot voor slechtzienden, genaamd Beeld in Geluid, voor Den Haag en Rotterdam

De stadscollectie wordt onderhouden en op peil gehouden door CBK Rotterdam. BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte) richt zich vooral op kunstwerken in buurten en wijken. SIR (Sculpture International Rotterdam) waarborgt de internationale ambities van deze collectie.

Kunstroute Rotterdam is verkrijgbaar bij Tourist Information Rotterdam op Rotterdam Centraal, bij TENT Rotterdam in de Witte de Withstraat en bij CBK Rotterdam in de Eendrachtsstraat.

.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant