Rotterdam krijgt weer een Santa Run, doe je ook mee?
Rotterdam krijgt weer een Santa Run, doe je ook mee?

Rotterdam krijgt Santa Run met duizenden rennende kerstmannen

Algemeen 1.240 keer gelezen

Rotterdam - Niet één, niet twee, maar dúízenden kerstmannen rennen donderdag 16 december door het centrum van Rotterdam om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis. Ze geven al rennend een nachtzoen aan gezinnen die in dat huis dicht bij hun zieke kinderen kunnen zijn.

Het is jaren geleden dat Rotterdam een Santa Run had, elders in het land worden de feestelijke kerstspektakels massaal bezocht. En dat zal bij ons ongetwijfeld ook zo zijn. De deelnemers gaat vanaf het Ronald McDonald huis bij het Erasmus MC (metrostation Dijkzigt) dwars door de stad. Langs Depot Boijmans Van Beuningen, de Nieuwe Maas, de Veerhaven en door de Witte de Withstraat. De Santa Run eindigt met een kerstborrel bij het Westerpaviljoen aan de Mathenesserlaan.

Je kunt inschrijven voor jezelf, met vrienden of familie maar ook bijvoorbeeld als kerstactiviteit met je collega’s. Er zijn drie afstanden: één, drie en vijf kilometer en deelnemen kan vanaf 15,00 euro. Van dat geld heb je niet alleen heel veel lol (en een kerstmannenpak), maar je steunt er ook het Ronald McDonald huis mee. Je geeft als het ware een ‘nachtzoen’ aan de familieleden die in dat huis dicht bij hun zieke kinderen kunnen zijn. De Santa Run is donderdag 16 december vanaf 17.00 uur.

Inschrijven kan via epicruns.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant