De bouw van nieuwbouwcomplex Salix met 74 huurwoningen is gestart. Foto: Jordy Brada.
De bouw van nieuwbouwcomplex Salix met 74 huurwoningen is gestart. Foto: Jordy Brada.

‘Bouwen voor een betere buurt’ in Rotterdam-Schiebroek

Algemeen 774 keer gelezen

Rotterdam - In het bijzijn van de Rotterdamse wethouder Bas Kurvers, is op donderdag 7 oktober officieel het startsein gegeven voor het nieuwbouwcomplex Salix. De 74 huurwoningen worden gerealiseerd op de voormalige locatie van de Vredevorstkerk en twee leegstaande schoolgebouwen in Rotterdam-Schiebroek.

Met deze ontwikkeling ‘Salix’, wordt door Accresco Vastgoed, een flinke kwaliteitsimpuls gegeven aan een buurt waar nieuwe (huur)woningen zeer gewenst zijn om de doorstroming te bevorderen.  

De ontwikkeling Salix bestaat uit 60 appartementen en 14 woningen voor gezinnen en aantrekkelijke buitenruimten. De oplevering wordt verwacht in het 1e kwartaal 2023. 

Tijdens het evenement zijn items die symbool staan voor het recente verleden, de huidige tijd en de nieuwe ontwikkeling in een tijdcapsule geplaatst. Het is daarmee een respectvolle verwijzing naar het verleden terwijl er wordt gebouwd aan de toekomst. Deze tijdcapsule wordt onderdeel van de openbare tuin die voor het wooncomplex wordt gecreëerd.

Accresco Vastgoed is een Rotterdamse ontwikkelaar die zich sterk richt op vernieuwing en verbetering van lege of verweesde plekken. Al eerder werd zo onder andere in Rotterdam een leegstaand klooster (Middelland), een oude kerk (Hillegersberg) en een leegstaand kantorencomplex (Prinsenland) getransformeerd tot gewilde huurwoningen die ook in eigen beheer blijven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant