Aan de Theemsweg domineert nu een vier kilometer lang viaduct het straatbeeld. Foto: Danny Cornelissen
Aan de Theemsweg domineert nu een vier kilometer lang viaduct het straatbeeld. Foto: Danny Cornelissen

Havenspoorlijn zes dagen niet in gebruik wegens ingebruikname Theemswegtracé

Algemeen 576 keer gelezen

Rotterdam - Tussen 2 en 8 november is de havenspoorlijn gesloten. Die periode heeft de projectorganisatie nodig om het Theemswegtracé in gebruik te nemen. Vanaf 8 november gaan daar goederentreinen over rijden. Op 15 november vindt de officiële opening van het Theemswegtracé plaats.

In de periode dat de coronapandemie grote delen van de Nederlandse economie platlegde, is de Rotterdamse haven gewoon blijven draaien. Nergens is dat beter te zien dan op de Theemsweg. Daar domineert nu een vier kilometer lang viaduct het straatbeeld. 

Als alles ook in de laatste maand volgens plan loopt, wordt de nieuwe havenspoorlijn op tijd afgeleverd; een huzarenstukje gezien de complexheid van het project. 

De nieuwe spoorlijn ligt in de Botlek, in het hartje van het grootste petrochemische complex van Europa.

Op 9 oktober wordt de open dag gehouden voor de bewoners in de directe omgeving van het tracé. Deze is reeds volgeboekt. Vanwege de pandemie moesten geïnteresseerden zich namelijk van tevoren aanmelden en aan de oproep daartoe is enthousiast gehoor gegeven. 

De aangemelde deelnemers kunnen onder andere een virtueel tochtje over het tracé maken en via een laservoorstelling de bouw van de nieuwe spoorverbinding zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant