Een twintigtal buren kwamen op Burendag hun ongebruikte spullen bij Lucas Kreuger inleveren. Lucas wil het nu grootser aanpakken: een opruimmaand voor alle Rotterdammers. Foto: pr
Een twintigtal buren kwamen op Burendag hun ongebruikte spullen bij Lucas Kreuger inleveren. Lucas wil het nu grootser aanpakken: een opruimmaand voor alle Rotterdammers. Foto: pr

Lucas uit Overschie lanceert opruim-challenge voor alle Rotterdammers

Algemeen 650 keer gelezen

Rotterdam - Lucas Kreuger van De Keurige Kerel in Overschie start in november een opruim-challenge: de #uitmestmaand. Hij vraagt Rotterdammers minstens één verhuisdoos met ongebruikte spullen te vullen en weg te geven aan een goed doel.

Op 25 september was het nationale Burendag en konden bewoners uit Overschie hun ongebruikte spullen inleveren bij professioneel opruimer Lucas Kreuger. Met deze actie wilde hij de drempel verlagen om ongebruikte spullen weg te geven en een duwtje in de rug te geven om toe te werken naar een opgeruimd huis.

Een twintigtal buren kwam ongebruikte spullen inleveren én een kopje koffie drinken. De reacties waren zo enthousiast dat Lucas het grootser wil aanpakken: een heuse #uitmestmaand. Hij daagt alle Rotterdammers uit om in november minstens één verhuisdoos of boodschappentas te vullen met ongebruikte spullen en weg te geven, bijvoorbeeld aan de kringloopwinkels van Terre des Hommes. 

De buren kwamen aanzetten met speelgoed, huishoudelijke apparaten, boeken, kleding en zelfs meubilair om weg te geven. Een buurvrouw zei: “Opruimen stond al maanden op mijn lijstje. Deze actie gaf ons het zetje dat we nodig hadden. Eindelijk verlost van die spullen.” Lucas heeft na deze dag alle spullen netjes gesorteerd. Niet alles is bruikbaar voor Terres des Hommes, dus sommige spullen krijgen een andere bestemming, zoals Het Goed of he Milieupark.                 

Welke spullen?

Hoe ouder we worden, hoe meer spullen we verzamelen. Maar heb je die echt nodig? Ga voor jezelf na welke spullen je al heel lang (bijvoorbeeld minimaal een jaar) niet hebt gebruikt. Hoogstwaarschijnlijk ga je deze spullen na dit jaar ook niet meer missen en kunnen ze weg. Maar ineens alle spullen opruimen kan nogal heftig zijn, daarom raad Lucas aan om klein te beginnen: leg een verhuisdoos of boodschappentas in het zicht en vul die elke dag een maand lang met ongebruikte spullen. Je kan opruimen per ruimte of per categorie.
Aan het einde van de maand kan je die bijvoorbeeld doneren aan een goed doel, langsbrengen bij de kringloop, weggeven aan vrienden of doorverkopen via Marktplaats. Zo bevorderen we hergebruik van materialen en helpen we mensen in economisch moeilijke tijden. En jij bent verlost van onnodige spullen en dat geeft rust.

Naast zijn werk in de verzorging, heeft Lucas Kreuger kort geleden zijn eenmansbedrijf De Keurige Kerel opgericht, want hij is gek op opruimen. Het is zijn tweede natuur, net als zorgen voor anderen. Daarom combineert Lucas die twee talenten nu in zijn werk als professioneel opruimer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant