In het boek beleeft Excelsior-mascotte Woutje Stein een spannend avontuur met uiteraard een leerzaam tintje. Foto: pr
In het boek beleeft Excelsior-mascotte Woutje Stein een spannend avontuur met uiteraard een leerzaam tintje. Foto: pr

Eerste prentenboek van Excelsior Foundation gepresenteerd op de Bavokring

Algemeen 360 keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Judith Bokhove heeft afgelopen woensdag het eerste exemplaar in ontvangst genomen van het prentenboek ‘De avonturen van Woutje Stein’. Dit gebeurde bij de start van de kinderboekenweek op basisschool De Bavokring in Rotterdam-Kralingen. Het boek is een uitgave van de Excelsior Foundation, die dit jaar tien jaar bestaat.

De maatschappelijk stichting van de betaaldvoetbalclub Excelsior Rotterdam werd tien jaar geleden opgericht als Excelsior4All. De foundation is sindsdien enorm gegroeid en niet meer weg te denken uit het Rotterdamse.
“Wij helpen jaarlijks duizenden Rotterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van sportparticipatie, educatie, re-integratie, gezondheid en leefbaarheid/veiligheid”, vertelt directeur Niels Redert.”Tijdens de kinderboekenweek lezen spelers van ons altijd voor op scholen en ter gelegenheid van ons jubileum wilden we iets speciaals doen. Vandaar ons eigen prentenboek. Hiermee willen we lezen stimuleren en iets doen aan taalachterstand onder kinderen”

Het boek werd uitgegeven in samenwerking met Maranke Rinck, Martijn van der Linden en Zpress Media Group. In het boek beleeft Excelsior-mascotte Woutje Stein een spannend avontuur met uiteraard een leerzaam tintje. Woutje verliest zijn bal en verschillende Rotterdammers helpen hem deze te vinden, ondanks dat de mensen die hij tegenkomt voor andere clubs zijn.
“Voetbal is voor iedereen. Voetbal moet je samen spelen’, is het motto. “Het boek is niet alleen leuk en spannend, maar ook leerzaam. Precies zoals dat bij de Excelsior Foundation past”, vindt Iris de Iongh, projectleider educatie.

Niet alleen wethouder Bokhove (die dit jaar heeft uitgeroepen tot het jaar van de taal) ontving deze week een exemplaar van het boek, ook Excelsior-spelers Reuven Niemeijer en Daniëlle Noordermeer en de kinderen van De Bavokring kregen ‘De avonturen van Woutje Stein’ mee naar huis. “Wij willen het boek aan zo veel mogelijk Rotterdamse kinderen schenken. Daarom kunnen partners die dat willen voor 250 euro 100 exemplaren sponsoren. Mochten er bedrijven of personen zijn die een bijdrage willen leveren, dan kunnen ze contact opnemen met de Excelsior Foundation”

Kijk voor meer informatie op:
excelsiorfoundation.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant