Remco Lange.
Remco Lange. PR

Negen Rotterdamse duo’s laten hun ‘rotstad’ zien in fotoboek van Remco Lange

Algemeen 939 keer gelezen

Rotterdam - Vrijdag 1 oktober is ‘Samen’ verschenen, een fotoboek vormgegeven door Remco Lange van Carnero concept dat je meeneemt door een ander Rotterdam. Negen duo’s laten je de ‘rotstad’ door de ogen van Rotterdamse schrijvers en fotografen zien. Hun blik - die zeker niet alledaags is - neemt je mee langs de mooiste, rauwste, liefste, modernste en oudste zielen van Rotterdam.

Sinds Remco zijn diploma als grafisch vormgever op zak heeft, zit het vormgeven van een eigen boek in zijn hoofd. Het kwam er alleen al de jaren steeds niet van om deze droom daadwerkelijk uit te voeren. Tot dit jaar toen alle seinen ineens op groen stonden. De aanpak was helder: negen duo’s zorgen voor de inhoud over ‘zijn’ stad, Remco zou zelf de vormgeving voor zijn rekening nemen. “Vormgeven is net koken: wanneer de ingrediënten kloppen, wordt het pas écht lekker. Maar wat als je niet weet wat de ingrediënten zijn? Dan is het gewoon kijken en afwachten wat er ontstaat, zo ontstaat er iets moois en daag je ook jezelf meer uit.”, aldus Remco.

Het resultaat is een persoonlijk, intens en oprecht fotoboek. In 136 pagina’s dwaal je langs de Lijnbaan, het Potlood, de Gasfabriek, de Nieuwe Maas, Zadkine, het Blaakse Bos, het Oude Noorden, Zuid, de Kuip, de Koopgoot, Delfshaven, Crooswijk, het Witte Huis en kijk je in de ogen van hen die er voor gezorgd hebben dat er een goede basis kwam voor wat de stad Rotterdam nu is. Onder de duo’s bevinden zich onder andere poëet Mark Boninsegna, acteur en schrijver Joris Lutz, actrice en stadsgids Jenny van As en fotografen Guido Pijper, Chris Bonis en Karen van Gilst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant