De nieuwe lijsttrekker van de PvdA, Richard Moti.
De nieuwe lijsttrekker van de PvdA, Richard Moti. PvdA

Rotterdamse politici draaien warm voor de verkiezingen: Richard Moti lijsttrekker PvdA

Algemeen 434 keer gelezen

Rotterdam - Het duur nog een half jaar, maar de politieke partijen in Rotterdam draaien alvast overuren voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Onder meer de twee grote kemphanen in onze stad schuiven nieuwe lijstrekkers naar voren.

De grootste partij van Rotterdam is Leefbaar Rotterdam met 11 zetels in de gemeenteraad. Die partij zag enkele prominenten overstappen naar de landelijke politiek. De vorige lijsttrekker, Joost Eerdmans, zal er in maart om die reden niet bij zijn. Robert Simons is met overgrote meerderheid gekozen als zijn opvolger.

De PvdA hoopt eindelijk weer de grootste van de stad te worden, zoals in de vorige eeuw gebruikelijk was, maar nu (5 zetels op dit moment) bepaald niet. Afgelopen week werd bekend dat Richard Moti de lijst in Rotterdam gaat aanvoeren. De vorige lijsttrekker, Barbara Kathmann, maakte tijdens haar wethoudersperiode de overstap naar de Tweede Kamer.

Moti, geboren en getogen in Crooswijk, is vereerd met de voordracht: “Alle Rotterdammers verdienen een kans op een goed leven, een betaalbare woning en een stadsbestuur waarop ze kunnen rekenen - ook als het tegen zit. Van jongs af aan heb ik gezien dat dit niet vanzelfsprekend is. Dit vraagt om een sterke PvdA. Ik ben enorm gemotiveerd om mij daarvoor in te zetten.”

Tijdens de landelijke verkiezingen in januari werd D66 de grootste onder de Rotterdamse kiezers. Die partij zal dat succes in maart willen herhalen. Dat gaat D66 doen met Chantal Zeegers als lijsttrekker. In 2018, was dat Said Kasmi, maar die heeft zich nu geen kandidaat gesteld.

Ook bij GroenLinks is de lijsttrekker bekend. Via een interne verkiezing werd Judith Bokhove naar voren geschoven, net als vorige keer. De vierder partij die in de Rotterdamse gemeenteraad vijf zetels heeft, is de VVD. Bij die partij lijkt het logisch dat Vincent Karremans de lijst gaat aanvoeren, maar dat is nog niet officieel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant