Ontbijt voor iedereen!
Ontbijt voor iedereen! Albeda

Gratis ontbijt voor iedereen op Albeda Haastrechtstraat: ‘We merken dat veel studenten niet eten in de ochtend’

Algemeen 600 keer gelezen

Rotterdam - Alle studenten van Albeda Startcollege Haastrechtstraat hebben vandaag een gratis ontbijt aangeboden gekregen. Veel studenten blijken thuis niet voldoende geld te hebben om elke dag goed te ontbijten en daar moet iets aan gedaan worden. Dus werden er vandaag meer dan 100 ontbijtjes zijn klaargemaakt door docenten en studentencoaches. 

Claudia Illera zorgcoördinator/accountmanager is samen met Ingrid Wassink zorgdocent, beide van Albeda Startcollege, dit ontbijtproject gestart. Claudia: “ Armoedebestrijding vinden we bij Albeda Startcollege belangrijk, we zijn al begonnen met het verstrekken van menstruatieproducten voor studenten. De tweede stap is nu om te kijken of er animo is voor het structureel verstrekken van een ontbijt voor onze studenten. We merken dat veel studenten niet eten in de ochtend, en dat is wel belangrijk voor de leerprestaties. We gaan onderzoeken hoeveel studenten hier behoefte aan hebben en wat de reden is dat zij niet eten. Onze leverancier Hanos groothandel horeca heeft dit ontbijt gesponsord, we gaan nu op zoek naar meer of andere sponsors.”

“We hebben de tasjes uitgedeeld en knopen dan gelijk een gesprek aan, zo krijgen we informatie over hoe de student ontbijt of juist niet. We willen het ontbijt structureel gaan verzorgen want iedereen heeft recht op gezonde voeding, zo blijf je fit en je let beter op in de klas. Onze studentcoaches zijn eerder alle klassen rond geweest om uit te leggen waarom we dit doen en waarom het belangrijk is”, aldus Ingrid.

Student Baqer roept, terwijl hij een ontbijt overhandigd krijgt van Ingrid: “dit is echt een toffe school”. Baqer volgt de entreeopleiding Horeca en zegt dat hij zich hier thuis voelt. “Thuis heb ik wel problemen en is het niet altijd gezellig, maar hier lachen alle docenten naar je en zijn heel vriendelijk, En nu krijg ik ook nog een ontbijt, ik ben echt blij!”

Harm de Oude, raadslid GroenLinks, was aanwezig op de locatie. “Het is jammer dat dit nodig is maar het is fijn dat het Albeda Startcollege hier aandacht aan geeft. We gaan deze actie bespreken in het armoedeplatform en kijken of we voor dit project iets kunnen betekenen.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant