Kinderombudsman Stans Goudsmit. Foto: IsaG
Kinderombudsman Stans Goudsmit. Foto: IsaG

Obstakels hinderen kinderen met beperking of chronische ziekte om mee te kunnen doen in onze stad

Algemeen 323 keer gelezen

Rotterdam - Hoe is het voor kinderen met een beperking of chronische ziekte om te leven in Rotterdam? Kunnen ze makkelijk onderwijst volgen? Zijn er obstakels in onze stad die het leven lastiger maken? Is het vinden van de juiste zorg goed geregeld? Dat wordt onderzocht door de kinderombudsman van Rotterdam, samen mét de kinderen.

In iedere gemeente wonen kinderen met een beperking of chronische ziekte. Bijvoorbeeld kinderen die in een rolstoel zitten, slechthorend of slechtziend zijn, kinderen met autisme of kinderen met diabetes. Hoe is het voor hen om op te groeien met een beperking? Welke obstakels komen zij tegen in het dagelijks leven? De gemeentelijke kinderombudsman Stans Goudsmit gaat dat onderzoeken. Samen met kinderen en jongeren.

De kinderombudsman krijgt signalen dat er nog obstakels zijn om gewoon mee te kunnen doen. Zo is er niet voor alle kinderen met een beperking of chronische ziekte een passende plek op school. Sommige kinderen zijn eenzaam. School is ver weg. De dagen op school zijn lang, waardoor er weinig tijd is voor hobby’s of een baantje. Het regelen van de zorg is ingewikkeld en levert ouders stress op.

De kinderombudsman roept kinderen en jongeren op om hun ervaringen via een online vragenlijst met haar te delen. Ze gaat ook met kinderen en jongeren in gesprek. Op school en thuis. Ook loopt de kinderombudsman met een aantal kinderen en jongeren een dagje mee om meer inzicht te krijgen in hun leven. Daarnaast opent de kinderombudsman een online vragenlijst, die staat vanaf vandaag tot 1 december op www.kinderombudsmanrotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant