De ondertekening van het handvest Charter Diversiteit vond plaats in het Maritiem Museum Rotterdam.
De ondertekening van het handvest Charter Diversiteit vond plaats in het Maritiem Museum Rotterdam. Maritiem Museum Rotterdam

Rotterdamse musea en theaters streven naar meer diversiteit op de werkvloer

Algemeen 376 keer gelezen

Rotterdam - De Doelen, Kunsthal, Luxor Theater, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Theater Rotterdam en Theater Zuidplein gaan samen streven naar meer diversiteit. Deze instellingen (samen de Rotterdamse Culturele Basis, RCB) willen zich actief inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer en zetten hun handtekening onder dat streven. 

De ondertekening van het handvest Charter Diversiteit vindt plaats in het Maritiem Museum Rotterdam tijdens Diversity Day, 5 oktober 2021. Ook wethouder Said Kasmi is uitgenodigd. Iedere partij belooft aan de slag te gaan met een plan van aanpak. Met de ondertekening wil de RCB gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor een diverse culturele sector in Rotterdam.

Directeur Bert Boer van het Maritiem Museum: “Diversiteit is een verrijking en heeft meerwaarde voor ons personeel, onze bezoekers, partners en stakeholders. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en een museum zijn, waar iedereen zich gerepresenteerd en welkom voelt.” 

Werkgevers die het Charter Diversiteit ondertekenen, streven naar meer diversiteit en inclusie op de werkvloer. Dit kan gaan om arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, maar ook om gender, leeftijd of LHBTI+. Op dit moment hebben ruim 300 Nederlandse bedrijven het Charter Diversiteit ondertekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant