Manuela Goncalves Tavares in Het Nieuwe Café. Foto: Elvan Ünlü
Manuela Goncalves Tavares in Het Nieuwe Café. Foto: Elvan Ünlü

Manuela Goncalves Tavares (Coco) opent restaurant in Het Nieuwe Instituut

Algemeen 3.133 keer gelezen

Rotterdam - Manuela Goncalves Tavares van restaurant Coco opent een nieuw restaurant: Het Nieuwe Café op de begane grond van Het Nieuwe Instituut in het Museumpark. Er staan kleurrijke, veelal plantaardige en seizoensgebonden gerechten op het menu. Het café is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Manuela Goncalves Tavares is wereldberoemd in Rotterdam, onder meer van restaurant Coco in de Hoogstraat en eerdere ondernemingen als Toko 94 en Toko Trash. Manuela kookt vanuit een benadering die ze zelf ‘tokologisch’ heeft genoemd en die inhoudt dat ze gebruik maakt van de verborgen schatten, smaken en culturen die je aantreft in de verschillende toko’s in de stad: een echte Rotterdamse mix van Afro-Caraïbische, Aziatische en mediterrane keukens. 

Manuela Goncalves Tavares: “Ik ben enorm trots dat Het Nieuwe Instituut ons heeft gevraagd om het Nieuwe Café vorm te gaan geven. Daarbij ben ik persoonlijk ook erg enthousiast om meer plantaardige gerechten op het menu te zetten, dit is iets wat ik vanuit mijn eigen missie ook heel graag wil. Daarnaast is Het Nieuwe Café een hele fijne en bijzondere plek in Rotterdam om mijn horeca-avontuur voort te zetten.”

Het Nieuwe Instituut: “Wij zijn heel blij met de komst van Manuela Goncalves Tavares en haar team. Het Nieuwe Café is het hart van de organisatie. Het terras van het instituut is onovertroffen en op koude dagen voelt het café met zijn vele planten als een binnentuin. We kijken er naar uit om bezoekers te kunnen ontvangen, samen met deze geweldige nieuwe, zelfstandig opererende partner.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant