Kunst, cultuur en activiteiten tijdens de 14e kunstroute. Foto: Ron Blom
Kunst, cultuur en activiteiten tijdens de 14e kunstroute. Foto: Ron Blom

Kunstroute Kralingen-Crooswijk opent bij grandcafé Digters

Algemeen 475 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 1 oktober opent de veertiende Kunstroute Kralingen-Crooswijk. Daarna zijn twee dagen lang ateliers en culturele activiteiten te bezoeken. Op verrassende locaties is kunst, muziek en poëzie te vinden.

De Kunstroute Kralingen-Crooswijk is na een jaar afwezigheid terug, en hoe! De opening wordt vrijdag verricht door Anne de Haij, de directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. Bij grandcafé Digters aan de Linker Rottekade wordt vervolgens onder meer een kaart gepresenteerd van een kunstwandeling door Kralingen. Er zijn optredens van het muzikale duo Sommerhus en van dichter Joz Knoop. Na de opening zijn op zaterdag en zondag tientallen ateliers van kunstenaars in Kralingen-Crooswijk te bezoeken. Op een aantal plekken zijn bovendien optredens en andere culturele activiteiten.

In Crooswijk exposeren kunstenaars van het collectief Karmijn onder de titel Diversity in Art in het participatiecentrum aan de Boezemstraat 187. Ook in Crooswijk zijn exposities te zien bij Studio KO in de Pootstraat, bij café Croos aan de Exercitiestraat en bij Peggy van Mosselaar in de Rusthoflaan.

In Kralingen exposeren kunstenaars in onder meer het ateliergebouw in de Lambertusstraat, in de Annastraat, Pro Rege, de Botanische Tuin Kralingen en bij Utopia in De Esch. In het heropende Galerie Kralingen, aan ‘s-Lands Werf 121, is een foto-expositie van Einar Been te zien. Bij hotel The Slaak Rotterdam is een expositie met wederopbouwfoto’s van Helmuth Tjemmes en geeft historicus Dik Vuik een lezing en een rondleiding over de geschiedenis van het Slaakhuys en omgeving.

In de aanloop naar het kunstroute-weekend zijn 5000 exemplaren verspreid van een magazine over het programma. Het magazine is te vinden bij de locaties die deelnemen maar ook op publieke plekken in Kralingen-Crooswijk en in de hal van de Centrale Bibliotheek Rotterdam.

Alle locaties zijn zaterdag en zondag gratis te bezoeken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant