Afbeelding
Sebastiaan Bors
Tijd voor Avontuur

Scoutinggroepen zetten zaterdag de deuren open voor alle Rotterdamse kinderen

Algemeen 876 keer gelezen

Rotterdam – Zestien scoutinggroepen in Rotterdam openen op zaterdag 2 oktober hun deuren tijdens het evenement ‘Tijd voor Avontuur’: Een avontuurlijke open dag vol activiteiten en spellen, waaraan kinderen vanaf zes tot 18 jaar aan mee kunnen doen én zich kunnen inzetten voor het goede doel: Diergaarde Blijdorp.

‘Tijd voor Avontuur’ is een initiatief van Scouting Nederland. Op verschillende plaatsen in Nederland worden evenementen georganiseerd. Ook Rotterdam doet mee doet mee. Wekelijks zijn er in Rotterdam zo’n 2000 kinderen actief binnen scoutingverenigingen. Zij beleven geweldige avonturen en werken aan hun eigen ontwikkeling: ze durven, ze doen en ze verleggen hun grenzen!

Tijdens de stadsbrede open dag op 2 oktober kun jij dit zelf ook beleven. Op verschillende plekken in de stad vinden er activiteiten plaats. Van marshmallows maken boven het kampvuur tot leren roeien en van springen op een springkussen tot een potje lasergamen: voor iedereen is er wat leuks te doen! Naast de kennismaking met de leukste en grootste jeugdvereniging van Nederland, kun je ook in actie komen voor Diergaarde Blijdorp. De scoutinggroepen organiseren een loterij waarmee er geld opgehaald wordt voor Diergaarde Blijdorp.

Lees verder onder de foto.


Foto: DM de Melker.

‘Het is geweldig dat scoutingverenigingen zich op deze dag aan Rotterdam presenteren! De scoutinglocaties zitten vaak op prachtige natuurrijke plekken maar zijn daardoor soms nog niet zo bekend. Ik ben blij dat ik de scoutinggroepen kan ondersteunen bij hun ledenwerving. Deze mogelijkheid komt voort uit het Actieprogramma Verenigingen van de gemeente Rotterdam. Daarmee zetten we in op de toekomstbestendigheid van sport- en scoutingverenigingen’ aldus Bianca Post, verenigingsconsulent scouting bij Rotterdam Sportsupport.

Elke scoutingvereniging verzorgt op 2 oktober zijn eigen programma. Er zijn activiteiten in Charlois, Hoogvliet, Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Hoek van Holland, Kralingen-Crooswijk, IJsselmonde en Prins Alexander. 

Kijk voor jouw dichtstbijzijnde locatie op www.tijd-voor-avontuur.nl/rotterdam en meld je aan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant