Wil je ook leren zeilen? Dat kan!
Wil je ook leren zeilen? Dat kan! Sander van der Borch

Kinderen kunnen zondag gratis leren zeilen op de Kralingse Plas

Algemeen 1.419 keer gelezen

Rotterdam - De Kralingse Zeilclub, Rotterdamsche Zeilvereniging en De Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘De Maas’ openen op zondag 3 oktober hun deuren voor kinderen die (voor het eerst) willen zeilen. De drie verenigingen organiseren op de Kralingse Plas activiteiten in vier verschillende type boten: de Optimist, Valk, RS Veva en Catamaran. Kinderen kunnen gratis inschrijven en van 13.00 tot 16.00 uur een kijkje in de keuken nemen van de drie watersportverenigingen.

Kinderen die zich willen inschrijven moeten minimaal in het bezit zijn van een zwemdiploma A. Zeilervaring is niet nodig. Gekwalificeerde instructeurs van de verenigingen begeleiden de kinderen en leren ze de (eerste) kneepjes van het zeilen. Ouders die willen kijken kunnen op een sloep stappen en mee het water op om de activiteiten van dichtbij te kunnen volgen. Het programma leidt de deelnemers langs de drie verenigingen.

Het doel van de dag is om kinderen het watersportverenigingsleven te laten proeven en ze enthousiast te maken voor het zeilen. De verenigingen worden voor de organisatie ondersteund door het Watersportverbond. Iedereen die mee wil doen kan zich gratis inschrijven via optimistontour.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant