Afbeelding
Hans Tak/Gemeente Rotterdam

Gemeente wil overlast rondslingerende deelscooters harder aanpakken

Algemeen 664 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente wil de overlast van rondslingerende deelscooters en -fietsen aanpakken. Er komen meer aangewezen parkeerplekken op straat en samen met deelvervoeraanbieders worden zogenaamde ‘digitale hekken’ geplaatst. Overlastmeldingen kunnen vanaf nu direct bij de gemeente worden gedaan.

Er komen meer parkeerplekken die duidelijker worden ingericht en aangegeven, zodat het voor iedereen helder is waar de scooters en fietsen mogen staan. Er komen bijvoorbeeld meer zogenaamde geofences; digitaal gemarkeerde plekken in het servicegebied van de deelvervoeraanbieders waar deelfietsen en -scooters geparkeerd kunnen worden. Deze digitale ‘hekken’ maken het onmogelijk om de voertuigen op andere plekken te parkeren en af te sluiten. Dit moet zorgen voor minder overlast op omliggende plekken. Samen met de deelvervoeraanbieders bekijkt de gemeente de mogelijkheden om ook bestuurders van deelvervoer te kunnen beboeten bij foutparkeren.

Waar meldingen van overlast eerder bij de deelvervoeraanbieder gedaan moesten worden, kunnen bewoners overlastmeldingen voortaan direct bij de gemeente doen. Dit kan via de MeldR-app, een digitaal meldingssysteem. De gemeente zet de meldingen automatisch door naar de deelvervoeraanbieder.

Lees meer op rotterdam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant