Het Maaspodium ontvangt voor het eerst in lange tijd weer 200 kinderen in het theater. Foto: Jaap Scheeren
Het Maaspodium ontvangt voor het eerst in lange tijd weer 200 kinderen in het theater. Foto: Jaap Scheeren

200 kinderen naar De Grote Red je Reet Show in Maaspodium

Algemeen 353 keer gelezen

Rotterdam - Op donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober uur ontvangt het Maaspodium voor het eerst in lange tijd weer 200 kinderen in het theater. De kinderen gaan naar de schoolvoorstellingen van De Grote Red Je Reet Show (6+), de nieuwste voorstelling van Maas theater en dans die op 3 oktober in première gaat. 

Als podium voor jong publiek ontving het Maaspodium voor corona jaarlijks ruim 11.000 kinderen en jongeren bij 83 schoolvoorstellingen, maar dat heeft anderhalf jaar vrijwel stil gelegen. Vanaf 25 september 2021 worden de maatregelen versoepeld en hoeven de theaters geen stoelen meer leeg te laten.

De Grote Red je Reet Show is een spannende live game, een mashup van X Factor, Expeditie Robinson, De 1, 2, 3 Show en Jackass voor iedereen vanaf zes jaar. Onder leiding van een doorgewinterde showmaster gaan vijf kandidaten de strijd met elkaar aan. Alleen de allerbeste kan winnen in deze zenuwslopende wedstrijd vol challenges, spelrondes en onverwachte acts. Een reality gameshow, maar dan in 3D, live en recht voor je neus. Zijn de kandidaten wel zo cool als ze eruit zien? Zijn ze sterk genoeg om te verliezen? Wat zijn de spelregels en waarom veranderen ze steeds? En wie redt er vandaag het beste zijn reet?

De Grote Red Je Reet Show is de eerste voorstelling die de nieuwe artistiek directeur René Geerlings maakt bij Maas. Wie nieuwsgierig is, kan op 2 en 3 oktober, 18 december, 6 en 7 januari en 15 en 16 januari komen kijken in het Maaspodium in Rotterdam. 

“Er ligt in onze maatschappij veel nadruk op logica, op oorzaak en gevolg. Van jongs af aan wordt je verteld dat als je maar genoeg je best doet, je later kan worden wat je wilt”, aldus Geerlings. “Dat na de A de B komt en 1 + 1 altijd 2 is. En dat je kan winnen, als je het maar echt wilt. In mijn optiek zijn dat allemaal manieren om controle te krijgen over iets dat niet gecontroleerd kan worden. Het leven is chaos. Er bestaat geen logica of bedoeling en de spelregels veranderen voortdurend. Het beste wat je een kind volgens mij mee kunt geven, is een flexibele open geest. En hoe beter je bent in spelen (ook als je volwassen bent), hoe meer kans je hebt op geluk. Er bestaat voor het leven niet één tactiek of strategie. We doen allemaal maar wat. Het grootste geluk vind je pas als je jezelf kunt verliezen in het moment en in het spel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant