Lang wachten, maar er komt niets.
Lang wachten, maar er komt niets. RET

‘Wij zijn hier altijd de pineut meneer’, klinkt het vanuit Ommoord

Algemeen 942 keer gelezen

Rotterdam - “Meneer, wij zijn hier altijd weer de pineut!” Aan het woord is Charlotte Szwajcher (73) uit Ommoord. Ze belde naar De Havenloods om haar beklag te doen over het schrappen van metrolijn A door de RET. 

“Ik moet nu vaak eerst op station Binnenhof wachten, soms maar drie minuten maar soms ook meer dan een kwartier, en dan moet ik op Graskruid overstappen. En vaak weer wachten. Ik moest vorige week naar de tandarts en het was maar goed dat ik een marge van een half uur had, anders was ik te laat gekomen. En ze moeten altijd ons hier hebben, blijkbaar zijn er geen andere stukjes metro die geschrapt kunnen worden. Maar wij moeten ook weleens ergens op tijd zij meneer!”

Sinds maandag 13 september zijn de ritten van metrolijn A vervallen, door onderhoudsachterstanden kampt de RET met een tekort aan treinstellen. De stations Binnenhof en Romeynshof zijn voorlopig alleen nog bereikbaar met een pendelmetro vanaf station Graskruid.

Charlotte Swajcher heeft eerst twee keer naar de RET zelf gebeld voordat ze haar beklag bij De Havenloods deed. “Ze zeiden dat er nieuwe treinstellen besteld zijn en dat we daarop moeten wachten. Nou, dat snap ik wel. Maar dat wachten driegt dus tot in januari te duren! Op een gegeven moment zei die mevrouw aan de telefoon: ‘U heeft toch vervoer?’ Ja, dat is zo, maar ik moet wel overal wachten. Ik kan ook Trevvel bellen, maar daarvoor ben ik nog te goed ter been. Dus bel ik nu De Havenloods, misschien helpt het om op deze manier te klagen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant