Afbeelding
Hans Tak

Deze Rotterdamse sportcomplexen worden vernieuwd

Algemeen 887 keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Sven de Langen heeft bekendgemaakt welke 14 buitensportcomplexen de komende vijf jaar worden vernieuwd vanuit het Integraal Huisvestingsplan Sport. Van deze complexen maken nu meer dan 20 verschillende sportverenigingen gebruik. De komende tien jaar worden de sportcomplexen van 23 verenigingen vernieuwd of gerenoveerd.
“Veel verenigingen hebben niet de financiële middelen om hun accommodatie te vernieuwen of renoveren. Maar als stad vinden we het wel belangrijk dat verenigingen aantrekkelijk blijven. Door te investeren in het verenigingsleven behouden sportverenigingen hun essentiële rol in de samenleving”, aldus De Langen. “Zo kunnen kinderen samen plezier beleven, gezond bewegen en allerlei sociale vaardigheden opdoen. De komende vijf jaar deze 14 complexen vernieuwen is natuurlijk een prachtige start.”

De volgende complexen worden vernieuwd: Sportcomplex Rotterdam United, Sportcomplex Vreelust, Sportcomplex Erasmuspad, Sportcomplex Toepad, Sportcomplex Oosterflank, Sportcomplex Boszoom Zuid,Sportcomplex Boszoom Noord, Schoolsportcomplex Abeelweg, Sportcomplex De Leeuwenkuil, Sportcomplex Zwansnesse, Sportcomplex Rijnmond, Sportcomplex Rozenburg, Sportcomplex Zestienhoven en Sportcomplex Energieweg

Via het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Sport wil de gemeente planmatig verouderde sportcomplexen toekomstbestendig maken. “Dat is een verandering in onze werkwijze, doordat we nu proactief naar alle sportcomplexen hebben gekeken en de vernieuwingen inplannen. Zo willen we achterstallig onderhoud bij verenigingen voorkomen.”

Naast de voorzieningen op de veldsportcomplexen worden ook bestaande gemeentelijke zwembaden, binnensportaccommodaties (sporthallen en -zalen) als onderdeel van het IHP Sport gerenoveerd. Voor het volledige IHP Sport is ruim 160 miljoen gereserveerd. De werkzaamheden aan de veldsportcomplexen zijn divers: van het aanpassen van het clubgebouw, toepassen van LED-verlichting, plaatsen van beregeningsinstallaties tot aan het vervangen van het grasveld door een kunstgrasveld. 

De Langen: “Forse investeringen moeten ervoor zorgen dat iedere Rotterdammer volop mogelijkheden heeft om te sporten en te bewegen in veilige en goed onderhouden sportcomplexen, ook in de toekomst”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant